Ce solutii de decodare/jailbreak ne asteapta dupa lansarea iPhone OS 4.0

Astazi p0sixninja, un membru foarte activ al echipei Chronic Dev, a postat pe blogul personal un articol in care vorbeste printre altele si de solutiile de jailbreak/decodare la care ne putem astepta dupa lansarea oficiala a iPhone OS 4.0 de luna aceasta. Articolul acesta se va axa doar pe prezentarea detaliilor privind respectivele solutii.

In primul rand p0sixninja anunta ca la scurt timp dupa disponibilitatea iPhone 4G/HD vom avea solutia de decodare descoperita de Sherif Hashim pentru baseband 05.12.01, nu stiu daca va fi pentru acel baseband sau vulnerabilitatea se gaseste si in noul baseband din iPhone OS 4.0 si decodarea va fi pentru noul baseband. So, dupa lansarea iPhone 4G/HD Dev Team va lansa solutia de decodare pe care stiu ca o asteptati de cateva luni deja.

Pe langa noua solutie de decodare, posixninja vorbeste si despre lansarea unei noi solutii de untethered jailbreak, cea pe care geohot a prezentat-o deja dar nu a folosit-o, care cel mai probabil va fi folosita pentru a face jailbreak pe iPhone OS 4.0 pentru toate device-urile cu bootrom nou.

In final, acelasi p0sixninja mentioneaza un nou bootrom exploit despre care doar geohot si cei de la Chronic Dev stiu, exploit care se pare ca e “tatal” tuturor exploit-urilor si, sper, ca va fi folosit si pentru a face jailbreak noilor iPhone 4G/HD.

Ca sa rezumam, dupa lansarea iPhone 4G/HD vom avea o solutie noua de decodare, cel mai probabil un nou soft de jailbreak bazat pe un exploit deja prezentat si un nou exploit nefolosit care sper ca va fi numai bun pentru a fi folosit pe iPhone 4G/HD.

Inarmati-va cu foarte multa rabdare, vor veni tot felul de informatii in saptamanile ce vor urma.