Prima Pagina baseband 05.12.01 Ce solutii de decodare/jailbreak ne asteapta dupa lansarea iPhone OS 4.0

Ce solutii de decodare/jailbreak ne asteapta dupa lansarea iPhone OS 4.0

Astazi p0sixninja, un membru foarte activ al echipei Chronic Dev, a postat pe blogul personal un articol in care vorbeste printre altele si de solutiile de jailbreak/decodare la care ne putem astepta dupa lansarea oficiala a iPhone OS 4.0 de luna aceasta. Articolul acesta se va axa doar pe prezentarea detaliilor privind respectivele solutii.

In primul rand p0sixninja anunta ca la scurt timp dupa disponibilitatea iPhone 4G/HD vom avea solutia de decodare descoperita de Sherif Hashim pentru baseband 05.12.01, nu stiu daca va fi pentru acel baseband sau vulnerabilitatea se gaseste si in noul baseband din iPhone OS 4.0 si decodarea va fi pentru noul baseband. So, dupa lansarea iPhone 4G/HD Dev Team va lansa solutia de decodare pe care stiu ca o asteptati de cateva luni deja.

Pe langa noua solutie de decodare, posixninja vorbeste si despre lansarea unei noi solutii de untethered jailbreak, cea pe care geohot a prezentat-o deja dar nu a folosit-o, care cel mai probabil va fi folosita pentru a face jailbreak pe iPhone OS 4.0 pentru toate device-urile cu bootrom nou.

In final, acelasi p0sixninja mentioneaza un nou bootrom exploit despre care doar geohot si cei de la Chronic Dev stiu, exploit care se pare ca e “tatal” tuturor exploit-urilor si, sper, ca va fi folosit si pentru a face jailbreak noilor iPhone 4G/HD.

Ca sa rezumam, dupa lansarea iPhone 4G/HD vom avea o solutie noua de decodare, cel mai probabil un nou soft de jailbreak bazat pe un exploit deja prezentat si un nou exploit nefolosit care sper ca va fi numai bun pentru a fi folosit pe iPhone 4G/HD.

Inarmati-va cu foarte multa rabdare, vor veni tot felul de informatii in saptamanile ce vor urma.

 • vali

  Sper sa fie adevarat de data asta si sa-l lanseze pe" mister deblocare" cat mai repede pentru noi cei ce avem terminalul cu 05.12.01 . Multumim , zaone THE BEST,….. ca ne ti la curent cu tot ce e nou IPHONEIPOD

 • Cata

  Unde vad eu ce terminal am,iphone 3GS 3.1.3…..nu este nici activat….

 • @Cata: Ar trebui sa stii deja ce telefon ai in mana.

 • Cata

  @zaone:

  ti-am inteles ideea ironica,dar nu am de unde sa stiu pt ca nu am de unde sa aflu,si nici macar nush exact la ce se refera baseband….ai putea sa-mi zici,daca vrei,ca tu t ocupi cu asa cva…..

 • @Cata: Ma ocup si eu in timpul liber, si totusi nu inteleg, l-ai cumparat, l-ai primit? Nu pot sa cred ca ai dat bani pe ceva fara sa stii ce e in realitate.

  Anyway, ai iconita Compass in SpringBoard? Daca nu o ai si seamana a iPhone 3G atunci e 3G.

 • Cata

  @zaone:

  l-am cumparat sigilat de o luna,3GS scrie p cutie…dar din moment ce nu e activat,cum sa accesez iconita respectiva,am crezut ca mai scrie p undeva…l-am gasit la pret bun si stiam ca oricum se va decoda doar ca tre sa astept…..stiu ca e 3.1.3 ca l-am dus la un meserias din timisoara si mi-a zis el dupa ce l-a bagat p calculator(avea cva program)dar de baseband nu am stiut sa-l intreb…

 • @Cata: Downloadeaza f0recast de aici : http://www.zaone.ro/downloads/ si vezi ce spune. Merge doar in WIndows.

 • Cata

  @zaone:

  Ms mult,a mers,Baseband:05.12.01