Video: Flash vs HTML 5 pentru terminale mobile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sFFax1oYyBE[/youtube]

Unul dintre developerii care lucreaza, probabil, la versiunea pentru terminale mobile a flash player-ului a publicat pe blogul celor de la Adobe un video in care demonstreaza cat de bine functioneaza flash-ul in comparatie cu HTML 5-ul. Intai a testat un HTML 5 demo pe un iPod Touch 4 si puteti observa din video ca terminalul ruleaza acel demo la 24 fps, insa pe un Nexus One acelasi demo ruleaza la 40 fps. O diferenta destul de mare insa care ar fi datorata unei limitari implementate de Apple pentru a creste autonomia terminalelor sale.

Testul cu flash demo-ul a fost facut doar pe Nexus One si puteti vedea ca ruleaza la 57 fps pe respectivul terminal, deci s-ar putea trage concluzia ca flash-ul functioneaza mai bine decat HTML 5 pe terminale mobile. Nexus One avea instalat flash player 10.1 si cel care a testat sustine ca rularea acelui flash demo a necesitat doar jumatate din puterea necesara rularii demo-ului in HTML 5. Totul pare putin cam „tras de par”, insa voi decideti daca e adevarat sau nu.

Articolul precedentsn0wbreeze 2.0 va face jailbreak si terminalelor cu bootrom nou
Articolul următorOverboard 1.2.1 update
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.