Video: Powertrekk iti incarca dispozitivul folosind hidrogen

[vimeo]http://vimeo.com/19920920[/vimeo]

    Powertrekk este un accesoriu disponibil pe piata de ceva vreme care permite utilizatorilor sa isi incarce terminalele mobile, si nu numai, folosind doar apa si celule energetice speciale concepute de o companie din Suedia. Tehnologia facuta de suedezi transforma hidrogenul in electricitate si totul la un pret acceptabil dar partea interesanta este ca totul functioneaza doar cu apa. Daca va uitati la clipul de mai sus veti observa ca incarcatorul are nevoie de apa si de o celula de energie care combinate ofera aproximativ 1000 mAh pentru incarcarea iDevice-ului nostru.

PowerTrekk uses eco-friendly fuel cell technology which cleanly and efficiently converts hydrogen into electricity. The ability to simply insert a PowerPukk fuel pack and add water provides users instant and limitless power on the go. Unlike solar chargers, fuel cell power is generated quickly (no waiting for sun harvesting) and reliably (speed of charging not impacted by weather, solar position etc. and no power degradation like batteries). At the heart of PowerTrekk is myFC’s proprietary FuelCellSticker technology. Made from foils and adhesives, these FuelCellStickers form a flexible assembly less than 2.75mm thick. Since the hydrogen fuel can be supplied from several alternative sources, the system is “flexifuel”.

    Acest gen de accesorii le concureaza pe cele solare insa au un mare avantaj prin faptul ca permit incarcarea imediata a dispozitivului si functioneaza pe baza de apa care o gasim oriunde oricand. Incarcatorul in sine costa in jur de 200€ iar o celula energetica doar 2€ insa partea buna este ca va puteti incarca dispozitivele rapid si simplu chiar si atunci cand sunteti plecati de acasa. Deocamdata accesoriul nu este disponibil pentru achizitie la nivel global insa producatorii sai sustin ca acest lucru va fi remediat in curand si probabil produsul va avea parte de o popularitate destul de mare.