Tutorial: Untetherd jailbreak iPhone 4S si iPad 2 pe iOS 5.0/5.0.1 folosind Absinthe(Windows)

274

 Desi a durat mai bine de o zi iata ca versiunea pentru Windows a programului Absinthe este acum disponibila pentru download. Aceasta versiune vine la doar cateva ore in urma celei CLI lansate de catre Dev Team, versiune pe care unii dintre voi au incercat-o deja si au reusit sa faca jailbreak prin intermediul sau. Aceasta versiune pentru Windows a Absinthe functioneaza la fel ca si versiunea pentru Mac OS X si face in continuare jailbreak pentru iPhone 4S cu iOS 5.0/5.0.1 si iPad 2 cu iOS 5.0.1 instalat. Absinthe nu a fost programat pentru a face hacktivare asa ca nu il folositi pentru asa ceva.

 Impreuna cu versiunea pentru Windows a aparut si o noua versiune pentru Mac o puteti descarca de aici. Tutorial pentru Mac OS X gasiti aici desi pasii sunt identici.

 Inainte de a incepe procesul de jailbreak dezactivati PIN-ul SIM-ului terminalului vostru. Pentru a va asigura ca jailbreak-ul merge bine ar fi ideal sa faceti un backup cu iTunes si apoi sa efectuati o stergere a dateor din Settings>General>Reset si sa alegeti optiunea Erase all data and settings.

  Tutorialul functioneaza doar daca iDevice-ul vostru este conectat la internet.

Pasul 1

Descarcati Absinthe de aici.

Pasul 2

Conectati iDevice-ul la calculator si deschideti Absinthe apoi apasati butonul Jailbreak. Procesul in sine ar trebui sa dureze maxim 5 minute in functie de calculatorul vostru.

Pasul 3

Programul va trece prin pasii de mai jos in timp ce terminalul vostru va trece prin cateva “stari”, timp in care este pregatit pentru jailbreak.

Pasul 4

Cand vedeti mesajul de mai jos pe ecran trebuie sa deblocati terminalul folosind Slide to unlock si sa deschideti aplicatia Absinthe din Homescreen. Dupa ce o deschideti inchideti-o si asteptati pentru ca jailbreak-ul va fi implementat si terminalul se va reseta. Daca la accesarea iconitei Absinthe va apare eroarea Error Establishing Database Connection atunci mergeti in Settings>General>Network si activati setarea VPN. Dupa activarea ei veti primi o eroare si terminalul ar trebui sa se reseteze continuand procesul de jailbreak. Eroarea apare din cauza load-ului la care este supus blogul Chronic Dev Team. Daca site-ul Chronic Dev nu vi se incarca in acea aplicatie nu puteti face jailbreak!

If the Absinthe webclip shows “Error establishing a database connection”, please go to Settings, turn on VPN and wait instead.

The VPN connection will give an error. This is normal. A reboot should happen a few moments after the error.

Dupa ce terminalul se reseteaza aveti Cydia instalata si totul functiona iar asta e tot.

Daca aveti probleme cu afisarea pozelor, puteti rezolva problema cu acest articol.