Comparatie intre procesoare dual-core si quad-core pentru terminale mobile si motivul pentru care iPad 3 va fi performanta(video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_kgPlsczhZg[/youtube]

  Anul acesta toata lumea asteapta de la Apple un procesor quad-core in tableta iPad 3 insa recentele informatii obtinute de publicatii apropiate celor de la Apple sugereaza ca nu vom avea asa ceva. Multi vor fi dezamagiti sa auda ca tabletele Android vin cu quad-core-uri si iPad 3 vine cu dual-core insa in realitate diferenta s-ar putea sa fie nesemnificativa sau mai rau, pentru producatorii de tablete Android, iPad 3 ar putea fi mai rapida. In clipul de mai sus avem o comparatie intre un procesor dual-core Ti OMAP 5 al Texas Instruments construit in baza unor nuclee ARM Cortex A15 si doua Cortex M4(tactate la 800 MHz si cu un chip grafic SGX544 MP2) si un procesor quad-core de 1.3 GHz construit in baza unor nuclee ARM Cortex A9(cel mai probabil chip-ul Nvidia Tegra 3).

  Daca v-ati uitat deja la clipul video atunci stiti ca procesorul quad-core a fost lasat mult in urma de catre cel dual-core si o tableta iPad 3 cu un procesor asemanator va depasi fara probleme orice alta tableta de pe piata. In test au fost folosite doua tablete care rulau Android 4.0, una a Texas Instruments si o tableta care se presupune ca ar fi Asus Transformer Prime si ar avea chip-ul Nvidia Tegra 3 utilizat si de restul tabletelor quad-core. In test procesorul OMAP 5 a terminat testele in doar jumatate din timpul necesar tabletei quad-core si asta spune multe despre performantele sale. Trebuie notat faptul ca ambele tablete rulau o melodie si descarcau un film in timp ce au rulat acel test.

  In concluzie, o tableta iPad 3 cu dual-core ar putea fi mai slaba decat cele quad-core ale restului producatorilor? Testele de mai sus spun ca nu.