iPhone 4, unlock-ul pentru baseband-urile 04.11.08 si 04.12.01 – probleme, solutii si o asteptare prea lunga

  Pentru ca in ultima vreme tot mai multa lume ma intreba cum poate decoda iPhone 4 cu baseband 04.11.08 si 04.12.01, scriu acest articol pentru a va explica situatia de acum si a va face o recomandare pentru viitor. In momentul de fata nu existavreunun fel de de solutie de decodare pentru aceste baseband-uri si nu se intrevete lansarea vreunei solutii de unlock pentru ele. Dev Team a lasat deoparte dezvoltarea solutiilor de unlock, cei de la ApplenBerry nu pot dezvolta cartele pentru aceste baseband-uri si avand in vedere ca iOS 6 va fi lansat in toamna, exista sanse infime ca o solutie de unlock sa apara in aceasta vara.

  iOS 6 va aduce nou baseband-uri pentru iPhone 4, deci lansarea unei solutii de unlock acum ar fi inoportuna si nimeni nu se va grabi sa o dezvolte. Chiar si asa, asta nu inseamna ca dupa lansarea iOS 6 vom avea o solutie de unlock disponibila pentru iPhone 4, de aceea va recomand cu caldura sa va decodati permanent iPhone-ul si sa scapati de problema. In momentul de fata se intrevede o asteptare de cel putin 3 luni de zile pana la o posibila lansare a unei solutii de unlock pentru iPhone 4, insa nimeni nu a anuntat ca ar fi in proces de dezvoltare a ei, deci asteptarea ar putea fi in zadar.

  Eu va recomand sa va decodati permanent terminalul pentru ca alta solutie de a decoda acele baseband-uri nu pare sa existe acum sau in viitorul apropiat. Aici puteti afla gratuit in ce retea este codat iPhone-ul vostru.

51 COMENTARII

  1. @Rosu Remus: Nu va exista jailbreak untethered pentru iOS 6 GM. Cand o sa apara versiunea finala si untethered jailbreak, da, veti putea folosi SAM pentru unlock.

  2. Merge si acum decodat cu sam ios 6 beta 1,2,3 . Descarcati ios 6 , si indiferent de versiunea de ios instalata si decodata cu sam va functiona cu update din itunes la ios 6

  3. nu am instalat nici un beta de ios 6 pana acum,bun pontul cu SAM pt beta-uri-le din ios 6….sa speram ca v-a functiona si pe versiunea finala..;))

  4. Nu uitati!!
    iPhone-urile achizitiunate de la operatorul AT&T (USA) care au iesit din perioada contractuala, se pot debloca gratuit transmitand la email-ul icare3@amcustomercare.att-mail.com cu o solicitare de deblocare.

    Aveti aici cerintele care trebuiesc indeplinite
    “1. Your name
    2. Account number
    3. Mobile number
    4. Contact information “Number and Email Address
    5. Case number: if one has been provided
    6. IMEI number
    7. Receipt showing price paid for device (proof of purchase)”

    Succes!!

  5. @Cristian : imi trimiti si mie un Proof-of-Purchase te rog ? Ca eu nu am asa ceva si mi-au refuzat cererea 🙂 Daca e nevoie il modific ca ma pricep destul de bine la astea
    d o i 2 t r e i 3 [arond] g m a i l . com

  6. Salut!Am o problema extrem de serioasa. Mi-am cumparat un IPhone 4. Telefonul a fost cumparat in Marea Britanie (deci este codat pe Vodafone UK). Fara sa stiu am incercat sa ii dau update la 5.1.1 din iTunes. Acuma mi s-a spus ca nu mai pot sa il folosesc decat ca si Ipod in romania (adica nu mai pot sa il deblochez). Va rog sa imi dati ceva sfaturi.
    Multumesc mult!

  7. Multumesc pentru rapiditatea cu care mi’ai raspuns. Partea naspa este ca am fost deja in cateva locuri si mi’a spus ca nu se poate. Eu sunt din Oradea:(. La service la facut sa il utilizez ca ipod:(…atata…deci nu pot sa pun cartela de orange in el . Chiar sunt suparat. Am dat pe el ceva bani si sa il utilizez doar ca ipod…ii cam trist.

  8. zaone eu am decodare cu SAM facuta pe un iphone 4 IOS6 beta 4. am facut jailbtreak la versiunea beta2 am copiat certificatele SAM si de atunci fac update numai OTA si merge perfect

  9. Salut baieti,eu am un iph 4 cu versiunea 5.1.1 si fw 4.12.01,daca il trec la IOS 6 il pot decodat cu SAM sa il am funstional ca telefon?
    Mai pot reveni dupa aceea la 5.1.1 daca vreau?
    Poate imi puteti da si mie mia multe detalii despre aceasta treaba va rog frumos pt andy_anduletzu,multumesc frumos.

  10. Eu chiar mi-am facut cont acolo,dar din ce am intrebat si eu am inteles ca pt cei 20 de dolari nu iti da decat niste tutoriale si programe cum sa iti faci jaibrleack si alte chesti,dar nu prea este vorba despre nici o decodare,totusi daca esti dispusa poti incerca,totusi nu sunt decat 90 ron,merge incercat,vezi si tu ce iese si sa ne anunti si pe noi ce ai facut.
    Eu am 5.1.1 si 4.12.01,si din ce am inteles acum nu se poate decoda acest bb la ora actuala.
    Tine-ne si pe noi la curent cu ce faci.

  11. Ideea este ca eu sunt pe punctul de a cumpara un iPhone codat. Am avut toate generatiile dar acum vreau sa “evoluez” daca pot spune asa. Ca si pret, un iPhone codat este o afacere mai buna decat unul neverlocked + cei 20 $, insa nu vreau sa il cumpar degeaba daca site-ul respectiv nu ma ajuta cu nimic. Cred ca voi cumpara intai kit-ul de pe site, dupa care si telefonul.

  12. Gevey sim ultra poate decodat 4.12.01 la versiunea 5.1.1???Da-ne mai multe detalii te rog,cine le comercializeaza,la ce pret,in ce oras si daca chiar le decodeaza acest ,daca sti pe cineva care il foloseste!

  13. am un iphone 4 codat orange franta versiunea 511 firmware 04.12.01 e l am decodat la un baiat din timisoara prin imei.
    id lui de mess skafyy979

  14. Salut Zaone, poti sa- mi dai un sfat? Am un iph4 5.01 si bb 4.11.08 codat orange elvetia.Am vreo sansa sa-l decodez ptr ca din cate am citit pe aici, nu merge cu gevey si orange elvetia e suspendat?

  15. Si la mine aceasi problema,numai ca este codat pe Orange Spania si ma costa cam 570 lei decodarea,tot 4.12.01 si 5.1.1 are acum.
    Avem vreo speranta ca in viitorul apropiat sa le putem debloca si noi?
    Sau sa se mai reduca preturile de decodari?

  16. Fratilor, suntem in octombrie, mai umpic si se terminat anul, nu a aparut nimic pt firmware-ul 04.12.01? din ce gasesc pe net sunt posturi vechi, nimic nou, nimic ce sa rezolve problema “no service” . Toata lumea zice sa il “unlock it” dar inca nu se poate pe anumite retele, sau se cere un pret absurd! Any news? Merci

  17. Asta e riscul achizitionarii unui iPhone codat, nu-l poti folosi, uneori nici permanent nu il poti decoda. Sansele ca o solutie de unlock sa apara acum sunt mici, foarte mici.

  18. inseamna ca aceste baseband-uri nu se vor putea decoda niciodata? vad ca deja au decodat iphone 4s cu baseband superior la 4.11.08, de asta au uitat sau ce se intampla?

  19. Se poate ca un Apple iPhone 4 sa fie codat pe cartela cu care a fost cumparat si sa functioneze exclusiv cu aceea? deoarece am unul codat Tmobile Germania, am cumparat o cartela si nu merge(sunt in Germania) sau exista posibilitatea ca Tmobile Germania sa aiba mai multe tipuri de cartele sau mini retele si eu sa nu o fi nimerit pe cea buna? Multumesc

  20. Sunt aici am cumparat cartela T-Mobile si nu merge, l-am verificat, nu e in blacklist si e intradevar codat pe T-Mobile Germania deoarece mi l-a verificat cineva, am intrat si pe site la tmobile, am introdus imei-ul si numai in martie 2013 implineste 2 ani si il decodeaza automat, nu stiu ce sa mai cred… poate imi puteti da voi un sfat mai bun sau chiar tu zaone ca din cate am citit pe site bag de seama ca esti destul de priceput 🙂 ideea e ca Tmobile DE a fost cumparat anul trecut de Telekom DE si acum sunt aceeasi firma iar cand a fost codat era Tmobile. Am fost si la o reprezentanta Telekom si au zis ca e codat pe cartela cu care a fost cumparat…pana acum nu am mai auzit de asa ceva, multumesc pentru raspunsuri.

  21. L-am verificat pe site la ei Telekom.de cu imei-ul, apare ca se poate decoda gratuit numai in martie 2013 deci la ei e codat si cartela am folosit-o intr-un samsung obosit care nici macar infrarosu nu are dar 3G, foarte ciudat

  22. salut am un iphone 4 codat pe orage uk , baseband 04 11 08 vreau sa il decodez sau sal fac sa functioneze indiferent prin ce metode givey sau imeii , ma poate ajuta careva? multumesc

  23. Salutare tuturor !!! Am un iphone 4 ios 5.1 bb 04.12.01 si e codat pe Bulgaria Mobitel ! Am auzit ca se poate decoda cu X SIM’ , este adevarat? Sau mai pot decoda altfel cu R-SIM ? Stima !