Romanii floodeaza si incearca sa sparga serverele doulCi pentru activarea iPhone-urilor blocate in iCloud

  In cursul zilei de ieri v-am spus ca un nou sistem numit doulCi poate activa iPhone si iPad blocate cu iCloud Activation Lock, un grup de hackeri reusind sa sparga serverele Apple pentru a indeplini aceasta procedura. Desi compania Apple incearca sa repare vulnerabilitatea serverelor si a iTunes/iOS prin care sunt activate terminalele blocate, se pare ca hackerii sunt atacati si din alte parti, inclusiv din Romania.

  Unul dintre hackerii grupului a publicat pe propriul cont Twitter doua IP-uri ale unor servere din Romania care au fost utilizate pentru atacuri impotriva propriilor servere, unul reusind chiar sa blocheze complet activitatea sa. Deocamdata nu se stie cine incearca sa sparga serverele hackerilor, sau macar sa le mentina nefunctionale, insa era de asteptat ca situatii de acest gen sa existe, serverele putand fi floodate si din alte parti.

  Pana acum doulCi a fost utilizat pentru activarea a mii de iPhone-uri si tablete iPad in decursul ultimelor saptamani, unele functionand fara probleme in retelele GSM, in timp ce altele raman blocate si fara functionalitate GSM.