iPad Air 2 umileste Nexus 9, Samsung Galaxy Note 4, este cel mai rapid terminal mobil de pe piață

  iPad Air 2 va fi lansată vineri pe piata, dar aseară am aflat că în interiorul său se ascunde un chip A8X cu primul procesor triple-core implementat de către compania Apple în vreun iDevice, impreună cu 2 GB RAM. Vorbim despre două premiere pentru compania Apple, hardware-ul utilizat pentru iPad Air 2 oferind tabletei performanțe cu până la 65%  mai bune decât cele ale iDevice-urilor lansate în ultimul an de zile pe piață, iar asta spune multe despre ea.

  Comparând rezultatele iPad Air 2 cu cele ale iPhone 6 și iPhone 6 Plus observați că vorbim despre un spor în performanțe de 55%, nucleul suplimentar oferind tabletei o putere de procesare enormă pentru un terminal mobil. Daca facem totuși o comparație cu Nexus 6, Nexus 9 și Samsung Galaxy Note 4, veți observa că vorbim despre un spor de performanță similar, el scăzând până la 30% în cazul celui din urmă smartphone lansat de către compania Samsung.

  Practic Apple ne prezintă acum viitorul iDevice-urilor, deoarece anul viitor chip-ul A9 pentru iPhone va avea cu siguranță un procesor triple-core cu 2 GB RAM pentru a oferi smartphone-urilor Apple supremația în ceea ce privește performanțele. Dacă sunteți interesați de noua tabletă, atunci puteti face o precomandă aici.