Prima Pagina smartphone GSMA – anuntul care va schimba lumea smartphone-urilor

GSMA – anuntul care va schimba lumea smartphone-urilor

GSMA, sau GSM Association, este o organizatie fondata in 1995 de catre cei mai mari operatori de telefonie mobila si producatori de telefoane mobile in ideea de a crea standarde de implementarea ale unor functii noi in telefoanele mobile vandute in lumea intreaga.

Astazi GSMA a facut un anunt foarte interesant, spunand ca a stabilit un standard, acceptat de majoritatea membrilor sai, prin care viitoarele telefoane mobile si wearable-uri sau gadget-uri conectate la internet vor avea SIM-uri integrate in locul celor introduse manual in ele.

Mai exact, aceste dispozitive vor avea un chip special care elimina necesitatea de a mai cumpara o cartela SIM de la un operator de telefonie pentru a o introduce in acel dispozitiv, produsul avand deja tot ceea ce ii trebuie pentru a se conecta la o retea de telefonie mobila sau alta.

Ideea de a implementa cartele SIM integrate in smartphone-uri este veche, compania Apple a incercat sa convinga producatorii de telefoane mobile si operatorii sa o adopte, iar acum se pare ca ea a fost in final acceptata de catre toti, standardizarea fiind un precursor al implementarii in terminalele mobile.

This is the first industry backed global consumer remote SIM specification. A global approach and consistent user experience will grow the Internet of Things by allowing consumer device manufacturers to build a new range of products for global deployment based on this common embedded SIM architecture. The specification is available now enabling the launch of new devices.

Multi operatori de telefonie mobila si producatori de smartphone-uri sustin acest standard, iar desi Apple nu se afla printre cei mentionati de catre GSMA, asta nu inseamna ca suportul sau nu exista, ci doar ca ea incearca sa dea de inteles ca nu este interesata de implementare.

E putin probabil ca iPhone 7 sa aiba o cartela SIM integrata, insa iPhone 7S ar putea veni cu un asemenea chip, eliminarea slotului pentru cartele SIM permitand reducerea substantiala a grosimii smartphone-urilor.

 • Gabiz Ro

  Cand un sim card plus suportul lui plus slotul in care se insereaza are cred maxim 3 mm,hai sa adaugam 0.5 si placa,chiar daca in aia maxim 3mm se incadreaza cu totul.
  Intai sa apara smartphone de 3-4 mm si sa se planga de faptul ca e prea gros ansamblul suport-sim.

 • Bogumir81

  “permițând reducerea substanțială a grosimii Smart-phonurilor”
  Dacă și asta e substanțială ce să zic de “jack-ul audio”?

 • iulian

  Acu 100 ani telefoanele de la Zapp nu aveau sim:)

 • Ins

  Inca mai exista iphone 4 gsma fara sim, pe verizon daca nu ma insel

 • Uita-te la grosimea iPod Touch vs cea a iPhone.

 • xxl

  Nu inteleg unde vreti sa ajungeti cu grosimea asta redusa a telefoanelor…. deja la actuala grosime de multe ori este greu sa ridici telefonul de pe masa. Eu unul prefer o grosime putin mai mare a telefonului (deoarece nu il tin in husa) si sa ma tina bateria doua zile…

 • Srb Srb

  gandeste-te iphone fara port 3.5mm si cu sim integrat..deja poate ajunge la 2-3mm grosime

 • amfetamin

  Toți preferam asta,doar Apple nu!

 • blabla

  ipod touch nu e mai subtire doar din cauza sim tray-ului …

 • adrian

  Sa vedem cum o sa facem atunci cand o sa avem probleme cu telefonul (defect, baterie descărcată, etc) si trebuie sa mutam SIM ul in alt telefon …

 • VYC

  @adrian Nu este problema. O surubelnita sa desfaci telefoanele si o sursa cu aer cald sa schimbi chip-urile. Deci ai un rucsac cu scule la tine si nu te doare capul 😂😂😂
  Mare aberatie schimbarea aceasta.

 • Dan

  Știi ceva dar nu știi bine 🙂 Probabil te referi la iPhone CDMA, adică acele iPhone-uri 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S și 6S Plus produse special de către Apple pentru rețelele de telefonie Verizon, Sprint și U.S. Cell din Statele Unite.

 • Dan

  😀 Apple preferă doar “ce vrea mușchii lor” :)))

 • Dan

  Ideea e că schimbul se va face direct de la operator. Chiar și transferul la un alt operator.

 • Gabiz Ro

  Geam touch display hai sa le punem 2 mm cu toate ca ansamblul e mai gros,daca vrei pot sa masor,nu e greu.
  Placa plus ceva piese pe ea hai sa fie 1,5 mm cu toat ca un 2 mm ar fi mai rezonabil,bine asta poate fi exclusa.
  0,5 mm carcasa,cam putin dar sa zicem asa.
  Deci 2 plus 0,5
  Deci mai raman cat pentru baterie?

  Chiar in cel mai extrem caz,
  1mm display,0,5 mm carcasa,ramai cu o baterie intre 0,5 si 1,5mm pentru dimensiuni asa cum ai dori de 2-3 mm