OnePlus Colecteaza Numerele de Telefon ale Clientilor

OnePlus a recunoscut in mod oficial faptul ca a colectat date importante ale clientilor, precum numere de telefon, adrese MAC, promitand ca va opri totul.

OnePlus a recunoscut in mod oficial ca prin OxygenOS colecteaza multe date din telefoanele clientilor, inclusiv numerele de telefon apelate de catre acestia, totul fiind descoperit de un cercetator in securitate informatica. Aceasta a descoperit ca OnePlus colecteaza foarte multe informatii din telefoanele clientilor, inclusiv adrese MAC, informatii despre retelele Wi-Fi la care s-au conectat oamenii, date despre blocarea sau deblocarea telefoanelor, unele informatii despre ce se afiseaza pe ecran si altele.

OnePlus a recunoscut totul intr-o postare facuta pe forumul de discutii al companiei, iar asta i-a atras si mai multe critici din partea clientilor care sunt afectati de problema. Compania a recunoscut ca face o colecta de date impresionanta din telefoanele clientilor fara ca aceastia sa stie, dar a anuntat ca se va opri, deoarece OnePlus pune foarte mare pret pe intimitatea clientilor, minciuni normale pentru chinezi.

OnePlus colecteaza numerele de telefon ale clientilor

OnePlus a fost denuntata public pentru aceasta practica inca de la inceputul acestui an, insa nu i-a pasat pana in momentul in care presa a inceput sa puna intrebari despre problema. OnePlus a stat linistita pana cand au inceput sa “curga” articole prin care era criticata pentru faptul ca preia din telefoanele clientilor inclusiv numerele de telefon apelate, sau cele pentru apelurile primite, problema fiind una colosala.

OnePlus a anuntat ca a colectat datele pentru a imbunatati experienta de utilizator a OxygenOS, insa ce rol au numerele de telefon in asta e greu de spus. Realitatea este ca telefoanele facute de chinezi nu ofera intimitate, fie ca e vorba de OnePlus, Huawei, Xiaomi, sau alte brand-uri ale unor companii carora le pasa de clienti asa cum le pasa politicienilor din romania de romanii care ii voteaza.

“We take our users – and their data privacy – very seriously. We would also like to share we will no longer be collecting telephone numbers, MAC Addresses and WiFi information.”

OnePlus numere telefon