UBER: Noua Bataie intre Soferi si Taximetristi

Soferii UBER si taximetristii au transformat Timisoara intr-un camp de lupta noaptea trecuta dupa ce multiple persoane au fost batute de catre ambele tabere.

uber bataie taximetristi timisoara

UBER este din nou in centrul atentiei dupa ce soferii afiliati platformei au fost implicati intr-o noua bataie cu taximetristii, doar ca de aceasta data evenimentele s-au desfasurat in Timisoara, nu in Bucuresti. Totul ar fi inceput dupa ce cinci soferi ai UBER ar fi incoltit un taximetrist si l-ar fi agresat in parcarea unul mall din Timisoara, acesta reusind sa ceara ajutorul colegilor prin statie, iar ei nu au intarziat sa apara in locatia indicata.

Cateva zeci de taxi-uri s-ar fi indreptat spre parcarea respectivului mall reusind sa ii retina pe trei dintre soferii UBER care au participat la altercatie, insa doi dintre cei 5 au reusit sa fuga de la fata locului. Urmariti de catre taximetristi, acesti doi soferi UBER au fost prinsi la un moment dat, au fost batuti serios de catre taximetristi, unul dintre cei doi fiind prins in zona in care se afla si casa primarului din Timisoara, deci situatia fost serioasa.

Dupa aceste doua incidente intre soferii UBER si taximetristi, politia si fortele speciale au fost nevoite sa intervina pentru a linisti “apele”, 12 persoane fiind duse la audieri in urma primelor doua batai. In timp ce politia ducea oamenii la audieri, soferii UBER se organizasera pentru a ataca un alt taximetrist, politia intervenind si aici inainte ca acesta sa fie batut serios de catre soferii platformei de transport de persoane.

Timisoara s-a transformat intr-un camp de lupta intre UBER si Taximetristi

Dupa tot acest scandal, zeci de masini de taxi din Timisoara s-au organizat pentru a protesta pe strazi si in fata casei primarului din oras, lucru care inca nu s-a intamplat si in bucuresti cu UBER. In fata tuturor plangerilor taximetristilor, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat ca nu poate interzice activitatea companiei UBER din moment ce legislatia in vigoare permite functionarea sa, deci nu se va intampla nimic cu ea deocamdata.

Inainte ca protestul taximetristilor sa se incheie in fata casei primarului din Timisoara, un alt sofer UBER a fost inconjurat de taximetristi, insa interventia politiei l-a scapat pe acesta de o bataie cat se poate de sigura. In urma protestelor si batailor, cateva persoane vor avea cel mai probabil dosare penale, iar daca ranile celor agresati vor fi serioase, unele persoane ar putea fi trimise in judecata si chiar condamnate pentru cele intamplate.

Incidentele din Timisoara sunt cele mai grave de pana in prezent in razboiul dintre taximetristi si soferii UBER, dar cel mai probabil vorbim doar despre inceputul unor probleme si mai mari in viitor. UBER nu va disparea din Romania, iar incidentele de acest gen nu arata decat ca niciuna dintre parti nu e dispusa sa cedeze, iar daca soferii UBER incep scandalurile, atunci poate ca n-ar trebui sa mai beneficieze platforma de atat de multa apreciere.