Evolutia Camerelor din Smartphone in Ultimii 6 ani

Evolutia camerelor din smartphone-uri in ultimii 6 ani este prezentata de catre expertii in fotografie pentru a ne arata ce progrese tehnologice au facut producatorii.

evolutie camera smartphone

Smartphone-urile au crescut substantial in vanzari in ultimii 6 ani, iar asta a determinat si o imbunatatire dramatica a tehnologiilor care sunt integrate in aceste tipuri de telefoane mobile. Vorbim aici despre componente de ultima generatie care ofera performante foarte bune, ecrane care redau culorile cat se poate de exact si camere care inregistreaza poze si clipuri video tot mai bune.

Pentru ca de 6 ani testeaza camerele celor mai noi smartphone-uri lansate pe pietele globale, cei de la DxOMark s-au decis sa prezinte o comparatie privind evolutia lor. In imaginile de mai jos puteti vedea cat de clare au devenit pozele facute folosind camerele acestor smartphone-uri, evolutia fiind una surprinzatoare, dar ea nu se va opri aici.

Separat de comparatia pozelor, specialistii in camere foto au facut si o serie de comparatii tehnice pentru telefoanele lansate in ultimii 6 ani, asa ca aveti si opinia lor. In aceasta comparatie au fost folosite poze facute folosind camerele urmatoarelor telefoane : Nokia 808 PureView, Apple iPhone 5s, Samsung Galaxy S5, Apple iPhone 6, Samsung Galaxy S6 Edge, Google Nexus 6P, Samsung Galaxy S7 Edge, Apple iPhone 7 Plus, Google Pixel, Apple iPhone 8 Plus, Samsung Galaxy Note 8, Google Pixel 2, Huawei Mate 10 Pro si Apple iPhone X.

comparatie camera smartphone evolutie

comparatie camera smartphone evolutie 1

comparatie camera smartphone evolutie 2