Google Chrome: Noua Functie TARE si ce faci cu Ea

Google Chrome are un nou sistem picture-in-picture lansat pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata cum il poti folosi, si cat de tare este functia.

Google Chrome picture-in-picture 359857

Google Chrome a avut saptamana aceasta lansata versiunea 70 de catre compania Google, americanii incercand sa le aduca utilizatorilor functii de care au nevoie, iar una dintre ele a fost foarte asteptata. Mai exact, utilizatorii Google Chrome au implementat un sistem picture-in-picture pentru vizualizarea de clipuri video pe internet, acest sistem fiind activat in mod predefinit pentru toata lumea, si poate fi folosit de pe orice platforma unde poate fi instalat browserul.

Google Chrome va permite vizualizarea clipurilor video printr-un sistem picture-in-picture, adica intr-o fereastra vizibila peste alt continut dintr-o pagina web, asa cum avem in aplicatiile WhatsApp, sau YouTube, de exemplu. Folosind aceasta functie, putem urmari un clip video chiar daca dorim sa vedem si altceva dintr-o pagina web, Google Chrome simplificand intregul proces de navigare pe internet, chiar daca vrem sa urmarim si un anumit clip video.

Google Chrome: Noua Functie TARE si ce faci cu Ea

Google Chrome picture-in-picture 359857 1

Google Chrome permite vizualizarea acestor clipuri video prin sistem picture-in-picture chiar si daca dorim sa folosim alte programe in calculataorele noastre, nu doar browserul celor de la Google. Practic, aici sta toata “magia” acestei functii, deoarece fereastra in care este deschisa redarea clipului video prin Google Chrome poate fi afisata si peste jocuri, programe de redare video, programe de productivitate, sau orice altceva folositi in calculator, separat de browserul de navigare pe internet.

Google Chrome permite folosirea acestei functii intr-un mod foarte simplu, iar asta pentru ca tot ce trebuie sa faceti este sa porniti un clip video, sa faceti click dreapta pe el, si sa selectati optiunea Picture-in-Picture. Dupa alegerea ei, veti avea deschisa automat o fereastra in care sunt redate imaginile respectivului clip video, si o puteti muta in orice colt al monitorului vostru pentru a reda clipul video si cand faceti altceva, Google Chrome avand parte de o integrare foarte avansata in Windows, macOS, Linux, sau Chrome OS.