Samsung GALAXY S10. PENIBIL! Cititorul de Amprente PACALIT!

Samsung GALAXY S10. Cititorul de amprente al telefonului a fost pacalit in mod complet uimitor si penibil, ridicand intrebari serioase privind securitatea telefonului.

Samsung GALAXY S10 cititor pacalit

Samsung GALAXY S10. In mod complet surprinzator, astazi avem parte de ceea ce pare a fi o prima reusita in ceea ce priveste pacalirea unui cititor de amprente folosind o amprenta care a fost printata 3D. In clipul video de mai jos aveti o dovada a faptului ca o persoana reusit sa printeze 3D o amprenta pentru a pacali cititorul de amprente din ecranul Samsung GALAXY S10, trei incercari fiind necesare pentru a crea una care sa semene suficient de bine cu cea umana.

Samsung GALAXY S10. Se pare ca dureaza doar 3 minute pentru ca o amprenta sa fie printata de catre o persoana pentru a fi folosita in ceea ce priveste deblocarea telefonului mobil al companiei Samsung. In unele cazuri, e posibila inclusiv printarea de la distanta pentru a realiza o clona a unei amprente umane, iar Samsung GALAXY S10 pare sa fie complet vulnerabil, cel putin in fata acestei prime dovezi a faptului ca al sau cititor de amprente nu e 100% sigur.

Samsung GALAXY S10. PENIBIL! Cititorul de Amprente PACALIT!

Samsung GALAXY S10. Totul a inceput cu o poza facuta unei amprente de pe un pahar de sticla, poza fiind facuta cu telefonul, si editata in Photoshop pentru a scoate in evidenta amprenta in vederea printarii 3D. Trecuta prin 3DS Max, iar mai apoi printr-o imprimanta 3D, acea amprenta a fost folosita mai apoi pentru a debloca un Samsung GALAXY S10 fara prea mult efort, ceea ce reprezinta un risc urias pentru orice fel de utilizatori din lumea intreaga in momentul de fata.

It took me 3 reprints trying to get the right ridge height (and I forgot to mirror the fingerprint on the first one) but yeah, 3rd time was the charm. The 3D print will unlock my phone…in some cases just as well as my actual finger does.

Samsung GALAXY S10. Pana acum n-am vazut vreo dovada ca vreun telefon a putut avea cititorul de amprente pacalit cu o amprenta printata 3D, iar aceasta este, din cate stiu eu, prima oara in istorie cand un telefon e pacalit intr-un asemenea mod. Samsung GALAXY S10 are recunoasterea faciala pacalita foarte usor pentru ca e “de jucarie”, insa cititorul de amprente e folosit inclusiv pentru a autentifica oamenii in aplicatii bancare, deci e extrem de important.

Samsung GALAXY S10. Deocamdata avem doar aceasta dovada a faptului ca telefonul are un cititor de amprente care ar putea fi pacalit, ramane de vazut daca vor mai aparea si altele in viitor.