Android Q. Schimbarea URIASA pentru Autonomia Bateriei

Android Q. O schimbare uriasa este facuta pentru autonomia bateriei telefoanelor de catre compania Google, iata de ce vor avea parte utilizatorii dupa instalare.

Android Q autonomie

Android Q. Compania Google face in noua versiune a sistemului de operare o schimbare uriasa care imbunatateste autonomia bateriei, dar rezolva si o problema extrem de infricosatoare a sistemului de operare. Acum Android 9 poate sa faca scanari dupa retele Wi-Fi, sau dispozitive Bluetooth, chiar si cand ambele functii sunt complet dezactivate, insa incepand cu Android Q lucrurile se vor schimba, iar aceasta functionalitate va putea fi blocata complet de catre utilizatori.

Android Q. In imaginea de mai jos puteti vedea doua noi functii pentru sistemul de operare, care vor permite dezactivarea completa a scanarii pentru retele Wi-Fi, sau dispozitive Bluetooth, cand functiile sunt dezactivate. In mod normal, dezactivarea de la bun inceput a functiilor ar trebui sa nu permita asta, dar cum Google vrea sa urmareasca tot, ceea ce vor oamenii nu prea conteaza, insa iata ca in Android Q compania Google regandeste in bine lucrurile.

Android Q. Schimbarea URIASA pentru Autonomia Bateriei

Android Q autonomie baterie

Android Q. Schimbarea completeaza una facuta deja pentru Android 9 de catre Google, care a redus numarul de scanari pentru retele Wi-Fi la 1 per 30 de secunde pentru aplciatiile deschise in ecran, si 1 per 30 de minute pentru cele ramase in fundal. Cu Android Q aplicatiile pot avea blocata in totalitate scanarea daca nu dorim ca asta sa se mai intample, iar autonomia bateriei va fi dramatic imbunatatita dupa activarea acestor functii in telefoane, si e extrem de recomandat sa o faceti.

Android Q. Scanarea repetata si fara rost a retelelor Wi-Fi, sau a dispozitivelor Bluetooth consuma mult mai multa energie a bateriei decat va imaginati, ceea ce pentru multe persoane este o problema foarte mare. Estimari privind cresterea autonomiei bateriei nu exista, dar putem vorbi despre modificari de la cateva procente, la cateva zeci de procente, iar Android Q ar putea prelungi destul de mult perioanele de utilizare ale telefoanelor utilizatorilor.

Android Q. Desi functiile in sine sunt foarte utile, pentru a avea acces la ele este necesara activarea accesului la optiunile de dezvoltator, plus obtinerea de acces root la sistemul de operare al telefoanelor.