Android Q va COPIA o Functie MAJORA a iPhone XS

Android Q va copia o functie majora a iPhone XS pentru utilizatorii de telefoane, iata ce s-a gandit Google ca ar fi util pentru clientii sai.

Android Q atentie ecran

Android Q are confirmata astazi fara dubiu copierea unei functii importante a iPhone XS pentru ca utilizatorii sa beneficieze de o crestere a autonomiei bateriei telefoanelor multumita acestei schimbari importante. Mai exact, pentru Face ID compania Apple a implementat in iPhone X, sau iPhone XS, o functie care nu permite blocarea ecranului telefoanelor cand ne uitam la ele, iar Android Q va oferi exact acelasi lucru pe telefoane, chiar daca nu au camera TrueDepth.

Android Q le va permite producatorilor de telefoane sa implementeze in telefoane o functie care sa urmareasca atentia utilizatorilor vis-a-vis de ecran pentru a nu bloca ecranele cand oamenii se uita efectiv la ele. Camerele frontale ale telefoanelor vor fi folosite de catre Android Q pentru a urmari atentia utilizatorilor, directia in care se uita ochii acestora fiind estimata pentru a se confirma faptul ca ei privesc ecranul, deci acesta nu va fi blocat imediat.

Android Q va COPIA o Functie MAJORA a iPhone XS

Android Q atentie autonomie

Android Q ar putea imbunatati simtitor autonomia bateriei telefoanelor deoarece ecranele, adica acele componente care consuma cea mai multa energie, vor fi inchise mai rapid daca nu ne uitam la ele, deci vor consuma mai putina energie. Pentru cei care au setata perioada de blocare a ecranului la 30 de secunde, e putin probabil ca aceasta functie noua pentru Android Q sa faca vreo diferenta, insa pentru cei care au setata o valoare mai mare, sigur va face diferenta.

Android Q are functionalitatea implementata, dar este necesar ca producatorii de telefoane sa implementeze totul in propriile produse pentru ca utilizatorii sa beneficieze de ea, iar asta nu se va intampla chiar imediat. Partea buna este ca, in mod teoretic, inclusiv telefoanele lansate deja ar putea beneficia de aceasta schimbare, dar e nevoie ca producatorii de telefoane sa ofere functia prin actualizarile pentru Android Q.

Android Q va fi lansat in luna august de catre compania Google, insa va fi nevoie de cateva luni suplimentare pana cand actualizarile pentru telefoane vor fi efectiv lansate de catre producatori.