Huawei MATE 30 PRO. Decizia RADICALA luata de catre Huawei

Huawei MATE 30 PRO. O decizie radicala a fost luata de catre chinezi, compania Huawei aratand ca este foarte hotarata sa nu se lase absolut deloc intimitate.

Huawei MATE 30 PRO. Decizia RADICALA luata de catre Huawei

Huawei MATE 30 PRO. O decizie radicala a fost luata de catre compania Huawei cu privire la telefonul pe care il anuntase pentru lansare in toamna inca de undeva de prin cursul lunii aprilie a acestui an. Intre timp au aparut diverse probleme cu sanctiunile din SUA, care impiedica licentierea atat a Android pentru Huawei MATE 30 PRO, cat si a componentelor importante care sunt folosite pentru a asambla efectiv smartphone-ul pentru vanzare.

Huawei MATE 30 PRO. In ciuda tuturor acestor probleme, se pare ca Huawei este foarte hotarata sa aduca telefonul pe piata in toamna acestui an, indiferent daca il va pune in vanzare cu Android, sau fara. Huawei MATE 30 PRO ar putea fi lansat, cel putin in China, cu sistemul de operare Harmony OS, insa in aceeasi masura poate fi lansat si cu Android, deoarece acolo Google nu are ce sa faca pentru a bloca folosirea sa de catre companie.

Huawei MATE 30 PRO. Decizia RADICALA luata de catre Huawei

Lansarea Huawei MATE 30 PRO fara sistemul de operare Android nu va avea loc la nivel global, deoarece ar fi o greseala uriasa a chinezilor, pentru ca nimeni nu va dori un telefon cu un sistem de operare dubios. Mai mult decat atat, nimeni nu va dori un Huawei MATE 30 PRO care nu are aplicatiile si serviciile celor de la Google, telefonul fiind “castrat” fara aceasta functionalitate extrem de importanta pe care o au alte telefoane.

Harmony OS va ajunge la un moment dat sa fie folosit in telefoanele pe care Huawei le va lansa pentru clientii sai, insa Huawei MATE 30 PRO nu va fi primul model care va fi distribuit la nivel global cu acest sistem de operare. Desigur ca oricand pot fi luate decizii contrare, insa Huawei MATE 30 PRO ar avea imaginea afectata din start daca va veni cu Harmony OS in loc de Android, asa ca ramane de vazut ce anume se va intampla cu el.

Huawei MATE 30 PRO. Lansarea ar trebui sa aiba loc pe data de 19 septembrie, cu doar o zi inainte ca iPhone 11 sa ajunga in magazine, dar deocamdata nimic nu este sigur.