Planeta Saturn. Nava Spatiala DISTRUSA pentru o Descoperire UIMITOARE

Planeta Saturn. O descoperire incredibila i-a uimit pana si pe cercetatori, iata ce nava spatiala a fost distrusa pentru a aduna aceste informatii importante.

Planeta Saturn. Descoperire INCREDIBILA ce a UIMIT Cercetatorii

Planeta Saturn. Pentru a doua cea mai mare planeta din sistemul solar vine astazi o descoperire incredibila care i-a uimit pana si pe cercetatorii care au cautat cu foarte mare atentie dovezi despre existenta sa. Mai exact, cercetatorii care analizeaza planeta Saturn de pe Pamant au ajuns la concluzia ca nucleul sau, desi este solid, e inconjurat de un lichid ce are o vascozitate similara cu cea a mierii de albine, deci se misca destul de incet.

Planeta Saturn. Nucleul planetei este solid, metlaic, insa este inconjurat de un strat de material “pietros”, iar acesta la randul sau este inconjurat de un material lichid, care are un nivel de vascozitate similar celui al mierii de albine. Acest invelis lichid este format din hidrogen lichid, acesta la randul sau fiind inconjurat de un strat format din foarte multe gaze, unele dintre ele fiind eliberate prin scoarta catre atmosfera de pe planeta Saturn.

Planeta Saturn. Nava Spatiala DISTRUSA pentru o Descoperire UIMITOARE

Planeta Saturn. Descoperirea a fost posibila multumita sondei Cassini care s-a izbit de suprafata sa, insa in calatorie a masurat si campul gravitational pe care corpul cosmic il are in momentul de fata. In baza acestei masuratori, dar si a altor date, s-a ajuns la concluzia ca gazele care intra sub suprafata si merg spre nucleul din planeta Saturn ajung la o adancime de 8500 KM, dar nimeni nu stia de ce se opresc acolo.

“Adânc în Saturn, unde presiunea este mare, gazul devine un lichid care conduce electricitate și este mai puternic influențat de câmpul magnetic al planetei. Un lichid cu curent electric care curge va îndoi sau distorsiona un câmp magnetic. Am arătat că denaturarea câmpului magnetic face ca fluidul să fie mai vâscos, ca mierea.”

Planeta Saturn. Un nou studiu spune ca acel gaz se transforma intr-un lichid, care si conduce electricitatea, acesta avand si un impact asupra campului gravitational al planetei, iar asa devine vascos. Din cauza acestei vascozitati surprinzator de ridicate, gazele care intra in planeta Saturn nu merg mai adanc spre nucleul sau, ci se opresc in respectiva zona, deci nu au vreun impact de vreun fel asupra miezului acesteia.

Planeta Saturn. Acestea fiind spuse, distrugerea unei sonde spatiale a permis aflarea unora dintre secretele planetei, si cel mai probabil cercetatorii nu se vor opri aici.