Iata CAT COSTA Fabricarea iPhone 11 Pro Max pentru Compania Apple

iPhone 11 Pro Max are costul de productie dezvaluit pentru ca lumea intreaga sa stie cati bani face Apple din vanzarea acestor telefoane mobile in lumea intreaga.

iPhone 11 Pro Max cost componente

iPhone 11 Pro Max a fost lansat de catre compania Apple in cursul lunii septembrie, iar in SUA telefonul de 512 GB este vandut la pretul de putin peste 1600 de dolari, daca luam in calcul si TVA-ul pentru el. Desi in magazine iPhone 11 Pro Max se vinde la un pret colosal, compania Apple plateste mult mai putin pe componentele care sunt incluse in noul sau model de telefon, iar asta ne arata si cam cat profit fac americanii.

iPhone 11 Pro Max are un ecran cu diagonala de 6.5 inch care costa 66.50 dolari la compania Samsung, mult mai ieftin decat pretul de peste 100 de dolari platit pentru cel din iPhone XS Max. Mergand mai departe, bateria de 4000 mAh din iPhone 11 Pro Max costa doar 10.50 dolari, ea fiind produsa de catre compania Samsung, si oferind o autonomie surprinzator de buna, ceea ce a fost laudat de catre toata lumea pana acum.

Iata CAT COSTA Fabricarea iPhone 11 Pro Max pentru Compania Apple

iPhone 11 Pro Max are pentru camera cel mai mare pret dintre toate componentenele, cei trei senzori de imagien costand 73.5 dolari, chiar mai mult decat ecranul OLED de la Samsung. Pentru procesor, modem, memoria RAM, si circuitele integrate pentru ele Apple plateste inca 159 de dolari, in timp ce senzorii, placa logica, firele dintre componente, etc, mai costa inca 181 de dolari, iPhone 11 Pro Max avand un cost total de 490.50 dolari.

iPhone 11 Pro Max are costul de 490.50 de dolari doar pentru componente, fara a include si productia, materialele incluse in cutia in care e livrat, promovare, dezvoltare, etc, deci Apple nu face 100 de dolari profit. Apple face totusi undeva pe la peste 500 de dolari profit din fiecare iPhone 11 Pro Max 512 GB vandut in momentul de fata, si nu cred ca se poate plange prea mult de ceea ce castiga cu aceste telefoane, in cazul celorlalte profitul fiind mai mic.

9 COMENTARII

  1. S10 plus(Exynos) costă 420 de dolari când iese din fabrica dar așa cum știm, Samsung își produce majoritatea componentelor folosite și nu le cumpără de la x și y așa cum face Apple. Probabil Note 10 trece putin peste suma respectiva. Daca Samsung ar cumpara piesele, probabil trece de costul iPhone 11.
    Tu ai avut, conform spuselor tale, mai multe device-uri Samsung care aparent nu te mulțumesc, deci:
    – ori minți și n-ai nimic
    – ori cumperi produse care nu-ți plac și mă abțin să spun ce cred despre asta dar probabil își dau toți de aici seama.

  2. Samsung costa 80€ la fabrica dar țaimumele samsoniste il cumpara la 800€ , oricum peste 6 luni nici cu 300€ nu mai valoreaza . Teapa !!!