Ursidele: PLOAIE de METEORITI SPECTACULOASA Vizibila din Romania

Ursidele PLOAIE METEORITI

Ursidele este ultima ploaie de meteoriti care va avea loc in anul 2019, iar acest eveniment spectaculos, care coincide cu solstitiul de iarna, va fi vizibil inclusiv din Romania in aceasta noapte, daca nu vor exista prea multi noi.

Ploaia de meteoriti care are loc pe final de an 2019 este un eveniment spectaculos care va putea fi vazut cel mai bine cu un telescop, dar totul numai daca cerul nu va fi acoperit de nori, asa cum a fost anuntat de catre meteorologi.

Ploaia de meteoriti are loc la noapte si in Romania

ursidele explicatie ploaie meteoriti

Ursidele vor permite vizualizarea a maxim 5 – 10 meteoriti care se vor deplasa pe cerul Pamantului in fiecare ora pana dimineata, astfel ca puteti urmari cu foarte mare atentie toata noaptea ce se va intampla pe cer.

Ploaia de meteoriti reprezinta ramasitele cometei Tuttle, aceasta fiind observata pentru prima oara in 1790, iar de atunci a fost monitorizata foarte atent de catre astronomii care au catalogat cu foarte mare atentie fiecare miscare.

Ursidele ar putea aduce si pana la cateva zeci de meteoriti vizibil intr-o ora, insa totul depinde de numarul de corpuri cosmice care se deplaseaza deasupra Pamantului, astfel ca ramane sa vedeti surprizele peste noapte.