Planeta Mercur: Anunt INCREDIBIL Facut de Oamenii de Stiinta

Planeta Mercur este in centrul unui anunt incredibil venit de la oamenii de stiinta, iata ce au descoperit acestia la atat de mare distanta de noi.

Planeta Mercur munti

Planeta Mercur este in centrul unui anunt incredibil facut de catre oamenii de stiinta, acestia venind cu o serie de dezvaluiri care ne arata o cu totul alta “fata” a planetei ce este atat de indepartata de Pamant. Mai exact, oamenii de stiinta spun ca pe planeta Mercur ar putea exista de fapt viata, chiar daca in zone care pana acum n-au fost luate in considerare ca avand macar microorganisme existente in interiorul lor, dar iata ca realitatea e cu totul alta.

Planeta Mercur a avut datele inregistrate de catre nava spatiala MESSENGER analizate din nou de catre oamenii de stiinta, ei uitandu-se cu mai mare atentie in anumite locatii in care pana in momentul de fata nu s-au gandit sa caute urme de viata. Acolo au descoperit zone in care acum miliarde de ani ar fi putut exista forme de viata, dar care au fost posibil distruse, sau prezervate, din cauza modului in care planeta Mercur s-a modificat din punct de vedere topografic.

Planeta Mercur: Anunt INCREDIBIL Facut de Oamenii de Stiinta

Planeta Mercur are o zona numita Caloris, care a atras interesul oamenilor de stiinta, acestia spunand ca aceasta a fost formata in urma unui impact necunoscut, insa inainte ca acesta sa aiba loc, cu miliarde de ani in urma, topografia era alta. Oamenii de stiinta sunt de parere ca cel putin in acea zona de pe planeta Mercur ar fi putut exista microorganisme la un moment dat, ele fiind ingropate sub munti de piata in urma impactului care a format bazinul Caloris.

“Imensul bazin Caloris al lui Mercur, presupus anterior a fi format dintr-un impact necunoscut, a fost găsit de Rodriguez și de echipa sa ca fiind cu două miliarde de ani mai vechi decât restul planetei atunci când au dat datelor MESSENGER o altă privire. Ei cred acum că a fost o groapă uriașă care a rezultat din prăbușirea munților și a altor terenuri, prinzând volatile și alți compuși care ar fi putut fi terenul de reproducere pentru microbii primordiali. Apa este una dintre aceste substanțe volatile.”

Planeta Mercur ar putea avea mai multe zone in care a existat viata, dar aceasta a fost ingropata sub munti, sau alte forme de relief, care au fost distruse in urma impactului unor obiecte din univers care au lovit planeta cu mare viteza. Desigur ca foarte clar nu stie nimeni ceea ce s-a intamplat pe planeta Mercur cu miliarde de ani in urma, insa cercetatorii incearca, incetul cu incetul, sa descopere cel putin unele dintre secretele ascunse acolo acum.

Planeta Mercur are foarte multe secrete care inca nu au fost dezvaluite, insa oamenii de stiinta vor sa desluseasca totul pentru ca noi sa ne facem o idee mult mai clara cu privire la tot ceea ce se intampla in univers acum.