ING Bank: ATENTIE! Decizia IMPORTANTA pentru TOTI Clientii

ING Bank isi atentioneaza clientii in legatura cu o decizie de ultima ora care ii afecteaza pe toti dintre ei, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

ING Bank fortare

ING Bank a anuntat o decizie foarte importanta care ii vizeaza pe toti clientii sai din Romania in momentul de fata, una despre care toata lumea ar trebui sa stie pentru ca aduce si o schimbare extrem de mare foarte rapid. Mai exact, cei de la ING Bank au luat decizia de a impune o noua metoda de autorizare a platilor online pentru toti clientii din Romania inca din luna ianuarie, si v-am vorbit deja in cateva randuri despre schimbarile care vin.

ING Bank a spus inca de prin noiembrie ca inlocuieste actuala metoda de autorizare a platilor online, care presupune primirea unui cod prin SMS pentru autorizare, cu alta noua care impune autorizarea din contul HomeBank. Aceasta metoda noua de autorizare a platilor impune atat folosirea HomeBank de pe calculatoare, tablete, prin website-ul online, cat si folosirea aplicatiei pentru telefoane, clientii avand optiunea de a alege fix ceea ce vor sa utilizeze.

ING Bank: ATENTIE! Decizia IMPORTANTA pentru TOTI Clientii

ING Bank nu va elimina sistemul de autorizare prin coduri primite prin SMS, astfel ca aceasta nu va disparea, insa codurile vor fi trimise doar pentru anumite tipuri de plati, nu pentru toate, cum se intampla acum. Din pacate nu avem cum sa alegem pentru ce fel de plati este primit un cod trimis prin SMS, si pentru care se impune accesarea HomeBank, astfel ca totul depinde de felul in care ING Bank a gandit sistemul sau de securitate pentru platile online.

ING Bank nu e singura banca de la care vine un mesaj de acest gen, iar asta pentru ca toate sunt obligate sa faca fix acelasi lucru incepand cu luna ianuarie, deci va puteti astepta sa vedeti noul sistem la toate. Acest sistem de autorizare este impus doar pentru website-urile care au implementat un sistem de securitate 3D Secure, in timp ce pentru cele care nu sunt protejate intr-un asemenea mod nu se va impune vreo autorizare a platilor in vreun fel.

ING Bank va impune acest sistem din ianuarie pentru toata lumea, si el nu va mai disparea vreodata pentru ca se doreste intarirea securitatii pentru platile online, chiar daca multi vor renunta la a mai plati direct online.