Huawei: Decizia RADICALA ce NU era Crezuta POSIBILA in 2021

Huawei este vizata de o decizie radicala pe care nimeni nu o credea posibila in anul 2021, iata ce se intampla in momentul de fata, si cat conteaza.

huawei curatare

Huawei a fost anul trecut in centrul unor scandaluri foarte importante care au privit felul in care compania chinezeasca isi creeaza echipamentele de telecomunicatii, si daca poate spiona oamenii care le folosesc. In urma multor dezbateri, unele tari din Europa au luat decizia de a elimina din propria infrastructura echipamentele de telecomunicatii ale celor de la Huawei, iar una dintre cele mai importante din Europa a inceput deja acest proces laborios.

Huawei are echipamentele de telecomunicatii eliminate de catre operatorii de telefonie mobila Bouygues si SFR din Franta, guvernul francez luand decizia ca echipamentele companiei sa dipara din orasele mari. Acestia sunt doar doi dintre marii operatori de telecomunicatii din Franta care au decis sa elimine echipamentele de telecomunicatii ale Huawei din orasele mari din tara, insa in zonele izolate echipamentele vor putea fi folosite in continuare.

Huawei: Decizia RADICALA ce NU era Crezuta POSIBILA in 2021

Huawei nu a reusit sa convinga marile guverne ale Europei de siguranta pe care ar oferi-o echipamentele asle de telecomunicatii, iar acest lucru a adus eliminarea lor si din Marea Britanie, dar progresiv. In Franta s-a luat cea mai radicala decizie cu privire la eliminarea echipamentelor Huawei din retelele de telefonie mobila dintr-o tara europeana, si e de asteptat ca alte tari sa actioneze la fel din moment ce acolo se poate face acest lucru chiar acum de catre operatori.

“Companiile de telefonie, inclusiv unitatea SFR a Altice Europe NV și Bouygues Telecom, au început să scoată echipamentul wireless Huawei Technologies Co. din marile orașe franceze, după ce guvernul s-a mutat pentru a elimina furnizorul chinez din toate părțile, cu excepția celor izolate ale țării. Spre deosebire de țări precum Marea Britanie, Franța încearcă să creeze un punct de mijloc care să permită Huawei să rămână furnizor, menținându-l în afara părților mai integrale ale infrastructurii sale wireless. Guvernul președintelui Emmanuel Macron a elaborat reguli care fac mai riscant pentru operatori utilizarea kitului Huawei 5G.”

Huawei nu prea are ce sa faca in aceasta situatie, iar asta pentru ca nu are putere de decizie cu privire la ceea ce se intampla in infrastructura operatorilor de telecomunicatii din Franta. Desigur ca nici pentru retelele 5G ale acestor operatori, sau ale altora, nu va putea participa in mod efectiv, asa ca ramane doar sa vedem ce anume ii va fi permis companiei Huawei sa faca in Europa in contextul in care guvernele nu mai mai vor echipamentele sale in retelele de telefonie.

Huawei a incercat sa convinga guvernul francez de bunele sale intentii, insa nu a avut niciodata parte de altceva decat respingere din partea lor, si acest proces va mai continua in alte tari.