Valeriu Gheorghita: Valul 4 si Mesajul ce va Supara Romanii

Valeriu Gheorghita transmite un mesaj care mai mult ca sigur va supara foarte multi romani pe masura ce valul 4 a ajuns in Romania, iar asta pentru ca aflam de la coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania ca pandemia nu se va opri prea curand, din pacate.

Valeriu Gheorghita spune ca atat timp cat in tarile aflate in curs de dezvoltare inca nu se vaccieaza lumea in numar mare, vor aparea noi variante virale ale Coronavirus care vor intretine existenta virusului si raspandirea sa la nivel mondial.

“Pandemia va dura atâta timp cât există transmitere comunitară accelerată susținută la nivel mondial. Faptul că se generează anumite variante virale mutante, acest lucru, repet, reprezintă un proces natural al oricărui tip de virus. Unele au un risc mai mare să acumuleze mutația, altele au un risc mai mic.

Însă, în condițiile în care numărul persoanelor infectate în fiecare zi este foarte crescut și sunt încă foarte multe țări în curs de dezvoltare care nu au avut un acces suficient de crescut la vaccinuri și care au o rată mică de circa 1 – 1,1% de acoperire vaccinală, evident că există în continuare riscul de generare a noi variante virale. Nu are nicio legătură acest lucru cu durata pandemiei. Cred că în perioada următoare rata de acoperire vaccinală la nivel global va crește.”