Ministrul Educatiei: Nou Proiect de ULTIM MOMENT cu Investitii Extrem de Serioase in Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei aduce in atentia tuturor romanilor un nou proiect de ultim moment pentru scolile din Romania, iata ce transmite Ligia Deca acum.

Ministrul Educatiei Nou Proiect ULTIM MOMENT Investitii Extrem Serioase Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial un nou proiect de ultim moment, cu investitii extrem de serioase pentru scolile din toata Romania, iar asta pentru ca in centrul atentiei oamenilor este adus in momentul de fata un apel pentru proiecte menite sa duca la dezvoltarea mediului rural, conform Ligiei Deca.

Ministrul Educatiei explica mai jos ce ar trebui sa stie romanii cu privire la investitiile de 30 de milioane de euro, cu bani din PNRR, care pot fi accesate de catre scolile din mediul rural, Ligia Deca oferind, prin ministerul sau, mai jos detalii cu privire la ceea ce poate fi facut cu banii oferiti prin Guvernul Romaniei.

“Am deschis apelul competitiv de proiecte „Schemă de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale”! Venim în sprijinul zonelor rurale prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum trei campusuri școlare moderne, contribuind astfel la dezvoltarea bazei materiale educaționale, precum și a serviciilor aferente. Prin acest apel de proiecte vizăm construcția și dotarea de.

Săli de curs; spații pentru activități de tip școală după școală; săli și terenuri de sport; spații pentru ateliere de practică; laboratoare; spații pentru desfășurarea activităților extracurriculare; spații pentru luat masa/cantine; spații de cazare pentru elevi etc.. Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 milioane de euro, valoare eligibilă PNRR, fără TVA. Solicitanții eligibili: Grupurile de acțiune locală (GAL).

Parteneriate locale, care pot fi formate din GAL/asocieri de GAL, unități de învățământ și unități administrativ-teritoriale; Alte forme de asociere ale unităților administrativ-teritoriale (UAT). Valoarea totală a Contractului de finanțare poate depăși valoarea asistenței financiare nerambursabile, în funcție de cuantumul sumei puse la dispoziție de consorțiu pentru derularea activităților proiectului, diferență suportată în întregime de beneficiarul finanțării nerambursabile.

Grupurile de acțiune locală (GAL), trebuie să includă obligatoriu ca entități partenere unitățile administrativ-teritoriale (UAT) în care se află unitățile de învățământ unde sunt înmatriculați elevii/copiii (care reprezintă grupul-țintă al proiectului); În cadrul unui parteneriat eligibil este obligatorie fie existența unui Grup de acțiune locală (GAL), fie a unei asocieri de UAT-uri pentru a solicita finanțare.

În România, zonele marginalizate necesită intervenții rapide, atât prin programe de reabilitare a infrastructurii existente, prin construcție de noi infrastructuri, amenajări de spații publice, cât și prin îmbunătățirea accesului la servicii publice de bază, în mod deosebit de sănătate și educație. În acest context, prezenta investiție vine în sprijinul zonelor marginalizate, precum și al celor care prezintă declin demografic, pentru a contribui la dezvoltarea bazei materiale educaționale, precum și a serviciilor aferente.”