Personal HotSpot – unde il gasesc, cum il activez?

V-am explicat acum cateva zile modul in care va functiona optiunea Personal HotSpot cu operatorii din Romania si acum vin cu unele completari care va vor ajuta sa intelegeti de ce functioneaza sau nu Personal HotSpot pentru voi. Inainte de a incepe va ro sa cititi acest articol pentru a intelege ce e cu aceasta noua functie. Acum ca ati citit sa va spun ca aceasta functie poate fi activata din : Settings>General>NetWork>Personal HotSpot. Optiunea va fi automat disponibila pentru voi daca folositi Cosmote sau Orange si nu va fi disponibila daca folositi Vodafone(cu ultimul carrier Bundle) sau Digi Mobil(mie nu imi apare).

Optiunea Personal HotSpot functioneaza numai pe iPhone 4.

Orange – functia Personal HotSpot inlocuieste internet tethering care la Orange Romania se activeaza prin activarea optiunii Modem in abonamentul vostru. Optiunea costa 4 euro lunar iar fara ea nu veti putea activa Personal HotSpot fara a face jailbreak.

Cosmote – aveti optiunea Personal HotSpot activata gratuit.

Vodafone – daca aveti ultimul Carrier Bundle instalat nu veti putea activea aceasta optiune pentru ca Vodafone nu o ofera. Din cate stiu eu Vodafone nu are nici o optiune in oferta proprie care sa va permita sa activati Personal HotSpot.

Digi Mobil – situatie identica precum in cazul Vodafone.

Daca nu doriti sa platiti la Orange sau sa asteptati pana lanseaza Vodafone o optiune pentru Personal HotSpot, puteti face jailbreak pe iOS 4.3(dupa ce apare) si puteti instala TetherMe sau MyWi pentru a activa optiunea.