Preturile de 0.99$ ucid industria jocurilor video

AppStore-ul a stabilit anumite standarde in ceea ce priveste preturile pentru aplicatii, multi dezvoltatori acuzand modul in care isi pretuiesc altii munca si faptul ca utilizatorii se asteapta la jocuri bune vandute la preturi derizorii. Epic Games reitereaza aceasta idee spunand ca preturile de 0.99$ vor ucide industria jocurilor video. Epic Games a lansat recent in AppStore jocul Infinity Blade, cel mai bine construit joc din punct de vedere grafic insa din pacate din punct de vedere al gameplay-ului jocul nu merita cei 4.99€ pe care Epic Games ii cerea pe el.

“If there’s anything that’s killing us [in the traditional games business] it’s dollar apps,” he lamented. “How do you sell someone a $60 game that’s really worth it … They’re used to 99 cents. As I said, it’s an uncertain time in the industry. But it’s an exciting time for whoever picks the right path and wins.”

Presedintele Epic Games sustine ca in industira jocurilor video exista incertitudine cu privire la calea pe care ar trebui sa o urmeze dezvoltatorii avand in vedere faptul ca jocurile pentru console si PC-uri devin din ce in ce mai nepopulare. El spune ca oamenii care cumpara jocuri de 0.99$ nu vor cumpara niciodata jocuri de 60$ pentru ca nu vad rostul cheltuirii unei sume de bani atat de mari si are dreptate. De ce sa dai 60$ pe un joc, cand in realitate nu merita atat. Jocurile pentru smartphone-uri si tablete devin din ce in ce mai populare pentru ca au preturi foarte reduse si se vand bine. Practic e vorba de vanzari multe la preturi mici vs vanzari putine la preturi mari si jocurile de 0.99$ vor castiga batalia.