Prima Pagina iDevices Jailbreakme.com 3.0 – cel mai rapid jailbreak, functioneaza cu iPad 2, aduce...

Jailbreakme.com 3.0 – cel mai rapid jailbreak, functioneaza cu iPad 2, aduce multe schimbari

Am asteptat un an de zile pentru o noua solutie de jailbreak de la comex insa veti vedea ca asteptarea a meritat pe deplin deoarece jailbreakme.com 3.0 va schimba in bine extrem de multe lucruri. In primul rand comex va implementa un sistem numit unionfs care va creste dramatic viteza cu care este implementat jailbreak-ul. Pana acum era folosita o metoda numita stashing care muta foarte multe fisiere in timpul jailbreak-ului insa unionfs nu va mai face acest lucru ci va scrie fisierele exact in foldere in care trebuie sa fie iar timpul necesar efectuarii jailbreak-ului va fi redus considerabil. Practic acum operatiunea “reorganizing filesystem” nu va mai exista absolut deloc.

In al doilea rand comex va dezvolta solutia de jailbreak astfel incat aceasta sa ne permite sa facem update(nu restore) la versiuni noi ale iOS fara a pierde fisierele instalate dupa jailbreak. Nu stiu inca metoda prin care va face acest lucru insa teoretic ar fi posibil ca dupa update la o noua versiune a iOS sa avem disponibile in continuare vechile fisiere instalate din Cydia. Nu se stie daca jailbreak-ul va fi pastrat in timpul unui update la o versiune noua a iOS insa e greu de crezut ca acest lucru se va intampla.

In al treilea rand, noua solutie de jailbreak va functiona si cu tableta iPad 2 si va fi compatibila cu iOS 4.2.1 – 4.3.3, deci oricine va putea face jailbreak fara probleme. comex nu spune daca noua solutie de jailbreak va fi userland sau nu insa conform teaser-ului de pe jailbreakme.com, vom avea parte de o solutie asemanatoare celei numite Spirit.

In al patrulea si ultim rand, comex a anuntat ca noua sa solutie de jailbreak nu va bloca posibilitatea de a pirata aplicatii. i0n1c a spus duminica trecuta ca ar putea sa faca o solutie de jailbreak ce ar bloca posibilitatea de a pirata aplicatii insa comex a spus ca o asemenea solutie ar putea fi foarte usor depasita si dezvoltarea ei nu ar avea sens. Comex nu sustine piratarea aplicatiilor insa nu va lucra in zadar la ceva ce va fi spart foarte usor.

O data pentru lansarea acesti solutii de jailbreak nu avem insa stiu sigur ca multi dintre voi o doresc disponibila cat se poate de repede. Aceasta ar putea fi una dintre cele mai importante solutii de jailbreak de pana acum si ar putea schimba foarte multe pentru noi dar si pentru cei care dezvolta solutiile de jailbreak.

If you don’t know, the stashing approach jailbreaks have been using for years– Cydia’s “Reorganizing Filesystem”– involves moving some large directories from the small / partition into the large /var partition, then creating symlinks from the original to the new location. This both ensures that any additional stuff put in those directories by packages will end up in the /var partition, and frees up space on the / partition for files created outside of those directories. However, the process has some issues, like taking forever to do when you jailbreak (I am a bit fanatical about speed), pretty much requiring the jailbreak to reboot the system to ensure there aren’t any running applications pointing to the old files (ditto about speed, I want a jailbreak to not even require a respring, as in star, but since star used stashing, some obscure things could cause issues before a reboot), and seriously confusing the sandbox code in the kernel (because each application has a sandbox with a list of allowed filenames, but after the symlink has moved files, the filenames no longer match), requiring that code to be patched (it needs to be patched anyway these days because tweaks have to run under the sandboxes of the applications they’re hooking, but depend on accessing various directories; but it still feels good to get rid of a kludge).

With unionfs (which was saurik’s idea originally), new files are created in the /var partition, and merged with files in the corresponding directories in the / partition, so no files need to be moved, no descriptors are invalidated, and I think the sandbox code won’t notice what happened. It also opens the door for upgrading the base operating system without destroying the jailbreak files (although maybe iOS 5 delta updates will already allow this? I haven’t looked at them yet).

I’ve wanted to do this since literally a year ago (that’s the date of the nullfs checkin, since I was dumb and thought I wanted that instead of unionfs), but I never got around to making it work properly.

So, I just hope that I can get rid of the crashes my meddling with unionfs’s code have introduced, and fix it for the iPad 2 (my dumped copies of iPad 2 kernels do not include symbols; I wrote a small BinDiff-like tool to copy over symbols from a kernel for another device, but it’s not perfect) and that there aren’t any performance issues.

 • Share it please, aduce foarte multe schimbari importante!

 • Maarian

  Il putem face si pe i4? 4.3.3

 • B06DAN

  la toamana apare solutia de jb

 • Vladel

  Da si eu am 4.33 i4 cu garantie orange… Sa risc sau nu?Oare pierd garantia? Si Mai sunt alte solutii de garantie?

 • Volt

  nu te risca vladel ca pierzi garantia 100% si sigur o sa iti strici telefonul.

 • @Maarian: Normal.
  @Vladel: Daca vrea Orange ti-o anuleaza.
  @Volt: Isi strica telefonul? Asta de unde ai scos-o?

 • Pietri

  Daca faci jailbreak cand e telu in garantie o pierzi? Chiar daca inainte sa il duci ii dai un restore?

 • Daca ii dai restore nu, daca il duci jailbroken la garantie este posibil sa ti-o anuleze daca observa ca e jailbroken.

 • razvanrazy

  Nu pierzi nici o garantie daca faci jailbreak. Nu mai vorbiti fratilor daca nu stiti. Daca aveti vre-o problema cu telefonu, inainte de a-l duce la garantie, face-ti un restore curat (ca oricum nu vreti sa ramana toate datele voastre personale in telefon, nu ?) si gata. e atat de simplu.

 • Cristi Necsoi

  @Vladel: poti sa faci linistit…eu am un prieten care are i4 de la orange si are jb din ziua de cind l-a cumparat…si nu e nici-o probl…k nu te cauta aia pe ti sa vada dak ai jb iar dak e sa patesti ceva la tel din alte motive(pt k jb nu afecteaza deloc tel)…iti zic sigur k nu e probleme deloc!!!

 • @ volt: esti ok?! ti-e bine?! de unde pana unde pierde garantia si cu atat mai mult, sa strice telefonul?!

  esti… departe rau! 🙂

  @ vladel: nu risti absolut nimic, nu pierzi absolut nimic, nu poti strica asbolut nimic.

  bafta!

 • @razvanrazy: Gresesti, garantia se anuleaza daca la service se observa ca ai jailbreak. Ca poti sa faci restore si sa stergi tot e una dar daca il duci jailbroken pierzi garantia.

 • razvanrazy

  Nu gresesc. dupa cum am spus si in comentariu. daca ai o problema, inainte de a-l duce la garantie, faci restore. Nu am spus ca poti merge cu el la garantie si totul este ok, daca ai jailbreak. Ideea e ca jailbreak-ul nu este definitiv si poti reveni oricand la OS-ul nemodificat.

 • com

  asculta-l pe Volt, nu stie ce vorbeste:)) garantia o pierzi doar in cazul in care te duci la orange cu telefonul avand cydia instalata. daca faci un simplu restore din iTunes(10 min) se sterge orice urma a jailbreakului, iar telefonul nu se poate strica din cauza unui soft:))

 • shtormm

  si daca se intimpla ceva cu tel, (bateria sau alta componenta) si nu poti face restore, pierzi garantia sigur

 • Maarian

  Am facut jailbreak cu redsnow.Ce trebuie sa fac k sa-l fac cu jailbreak.com?Un restore?

 • razvanrazy

  Nu ai ce sa faci cu jailbreak.com. Nu vezi in articol ca scrie clar ca nu se stie cand apare ?

 • @shtormm: Daca telefonul nu se mai deschide cine mai verifica sa vada daca avea jailbreak?

 • Sorin

  La voi merge aplicatia Fb.

 • Adrian

  Am un ipad2 wifi. Ce facilitati in plus voi avea dupa jb?

 • DomnulAvocat

  Dat dracu pustiu asta 🙂

 • Antonela

  Ca sa nu se piarda garantia si sa se stearga orice urma de jailbreak, trebuie adus in modalitate DFU, apoi restore.

 • amber099

  de jailbreak nu prea zic nimic, problema e sa nu ii faci unlock. atunci pierzi 100% garantia

 • @amber099: De ce e mai mare problema cu unlock decat cu jailbreak?

 • zaone aici cred ca incerci sa “numeri valurile”. majoritatea nu stiu ce inseamna jailbreak sau unlock, si vrei sa le explici de garantie… putini au citit articolul si au trecut la comentarii, ca este mai intelept sa spui, evident, ceea ce nu sti.

  unlock-ul il pierzi ca si jb la fel de usor la un restore.

 • Vladel

  Mie imi e frica sa nu pateasca naiba cva telu in timp cei fac jb sau, dupa de ex daca nu se mai aprinde ca sai pot face restore…. Zicea cineva la un moment dat de garantie automata pe care o ai pe baza codului d la iphone sau cva de gen o garantie separata d orange. E adevarat?

 • @Mihai Chirita: Nu am inteles care e faza cu numarat valurile insa e adevarat ca lately unii vorbesc doar ca sa se afle in treaba.
  @Vladel: Daca urmezi tutorialele cu atentie nu ai cum sa il strici. In cel mai rau caz te alegi cu un baseband nou si imposibilitatea de a il mai decoda.

 • Vladel

  Deci am avut 4.21 si am instalat green poison , toate bune pana mi sa inchis si nu mai pornea si aparea iconita d la greenpoison si statea asa. Am incercat DE TOATE am salvat shsh inainte am incercat si update nu mia mers. Am dus telu la unu ia mers printrun simplu update restore normal si acum am 4.33 soft. Cred ca pcul meu a fost d vina.

 • Pietri

  Daca tot vorbim de jailbreak care vi se pare cea mai buna metoda de a-l realiza in momentul de fata?

 • Matei Florin

  @vladel, conecteaza iphone-ul la usb-urile de pe placa de baza, nu la cele frontale. Asta poate fi explicatia ca in alta parte a mers: voltajul trimis pe usb e diferit uneori din cauza firelor care leaga usb-ul frontal in placa de baza.

 • ziceam ca duci o lupta cu imposibilul, incercand sa le explici… unora.

 • amber099

  @zaone, pentru ca daca e luat de la orange, ca orice alt telefon cumparat de la ei sub contract, daca este decodat (independent de orange) se anuleaza garantia. daca decodarea se face la orange, pe acele sume imense de bani, se va pastra garantia

 • Bun si daca faci restore cum vede Orange ca l-ai decodat?

 • Adrian

  Ok, intreb din nou: ce castig daca fac jb la un ipad2 wifi? Merita? Nu ma intereseaza programe piratate

 • razvanrazy

  Momentan nu ai ce castiga, pentru ca nu poti face jailbreak. Referitor la ce castigi cand vei putea face jailbreak, sunt multe lucruri. Jailbreak nu inseamna numai aplicatii free. Inseamna Cydia si multitudinea de tweeks-uri cu care iti poti personaliza iDevice-ul. Se vede ca nu ai iPhone si mai mult ca sigur ca iPad 2-ul este doar o fitza, un moft…

  Mai bine nu-ti faci jailbreak si-l folosesti asa.

 • Adrian

  Adica posesia unui ipad implica si posesia unui iphone? Sau viceversa? Daca nu, sunt fitos? Cool. Daca tu ai asa o logica, ce esti? Scuze monser, da’ esti cam deplasat, vorbesti aiurea, fara sa ma cunosti.

 • razvanrazy

  Nu. Daca aveai iPhone, stiai ce inseamna jailbreak pentru ca exista deja de 4 ani. Nu interpreta aiurea ce am scris si nu ma jigni.

 • Adrian

  Tu esti cel care s-a adresat cu epitete, nu eu. Am un prieten care are ipad, iphone, ipod si imac si habar nu are ca exista jb. Asta ce inseamna din punctul tau de vedere?

 • razvanrazy

  Limitare.

 • Adrian

  pe langa faptul ca esti prost crescut, nici nu gandesti.

 • razvanrazy

  Omule, iar cu jignirile ? ia gandeste putin logic. Cum sa ai toate produsele de la Apple si sa nu vezi cat de limitate sunt. Nu ma intelege gresit. Imi plac la nebunie produsele lor si as vrea sa am de toate, dar nu-mi permit. Momemtan ma multumesc cu un iPhone 4 si un iPad 2. Dar eu am jailbreak pe iPhone inca de la primul iPhone (2G cum ii zice lumea) din simplu fapt ca mereu am vrut mai mult de la device pe langa ce ofera Apple oficial. Eu aveam pe 3G si multitasking si wallpaper in springboard dinainte sa iasa iOS 4. Si asta nu o puteai face decat prin jailbreak. La 3Gs filmam HD printr-un tweek din cydia, desi 3Gs-ul filmeza doar SD (640×480). Si astea sunt doar 2 exemple. Daca as fi stat cu ele asa cum le luam, ma limitam la ce-mi ofera Apple. Este o companie foarte buna si foarte inovativa, dar la cum ne da ei noutatile in iOS-uri cu picatura, fara jailbreak renuntam de mult la produsele lor.

  De exemplu, la iPad 2 inca nu am jailbreak (pentru ca nu exista), dar sunt limitat din alte puncte de vedere. Nu pot face un respring daca se blocheaza (tre sa dau un restart) (sbsettings), nu pot ascunde anumite aplicatii care nu le folosesc (sbsettings), nu pot anima altfel miscarea dintre “pagini” (cum face barrel), la mail trebe sa apas pe cerculetul ala pentru refresh, cand cu un tweek din cydia pot activa “pull to refresh”…. imi pot pune animatii in locul siglei apple cand se deschide telefonu/iPad-ul, pot renunta la bara de jos pentru deblocare cu un alt tweek din cydia (move to unlock) si multe altele. iPad-ul este foarte bun, dar vreau sa fie si mai bun. Vreau sa profit de ce imi poate oferi, nu sa ma limitez la ce vor cei de la Apple.

 • Mihai13Daniel

  Nu Incurajez pirateria,dar un produs apple fara jailbreak ptr. mine nu Inseamna mai nimic . Am avut pe rand 2 g,3 g , 3 gs , si 4 g ( chiar daca am asteptat vreo 6 luni ptr. a- debloca. Acum astept cu nerabdare jailbreak-ul ptr.iPad 2. I- l am de trei zile si In afara de a citi email-ul si de a asculta muzica momentan nu am la ce- l folosi .

 • Adrian

  Cu exceptia primei propozitii, e acesta e raspunsul la intrebarea mea, pe care il puteai da inca de la inceput, fara sa ma faci limitat si moftangiu.

 • cherokee

  atunci ce kil cauti aici dac nu te intereseaza jb si alte chestii…lol …astea sunt ca discutiile despre piraterie pe torenti!!

 • Tim

  A vorbit si Cherokee, probabil trezit brusc ca atipise

 • Pingback: Jailbreakme.com 3.0 pentru iPad 2 ar putea fi lansat maine!()

 • Pingback: Top 10: Cele mai importante stiri ale saptamanii pe – 13.0.05.2011 – 19.06.2011()

 • Pingback: Jailbreakme.com 3.0 compatibil cu iOS 5, functioneaza cu unionfs()