Iata de unde cumperi iPhone decodat in Romania

  Romania este una dintre tarile de pe glob in care unii operatori de telefonie mobila inca mai considera propice obligarea clientilor sa isi foloseasca terminalele doar in reteaua de la a carei magazine l-au cumparat. In aceasta idee, daca veti cumpara un iPhone de la unii operatori de telefonie mobila, terminalul va fi codat si nu va putea fi utilizat cu vreo alta retea, asa ca daca va schimbati operatorul sau calatoriti in strainatate, nu veti putea utiliza o alta cartela SIM cu el.

De unde cumpar iPhone decodat in Romaia ?

  Orice magazin online din tara noastra va vinde iPhone decodat pentru ca este aproape imposibil sa comercializeze terminale codate in vreo retea sau alta, asa ca daca alegeti aceasta metoda de achizitie puteti sta linistiti. In ceea ce priveste operatorii de telefonie mobila, doar TELEKOM Romania vinde iPhone decodat, preluand strategia de la fostul COSMOTE, astfel ca daca achizitionati un iPhone de la Orange sau Vodafone, el va fi codat, dar cu o mica exceptie.

  Indiferent de la ce operator de telefonie mobila cumparati un terminal iPhone, daca o veti face la pret standard si fara a beneficia de vreo promotie care ii reduce pretul, atunci veti putea cere decodarea gratuita. Legislatia din tara noastra obliga operatorii de telefonie mobila sa decodeze gratuit orice telefon mobil cumparat la pret intreg din magazinele lor, pentru restul telefoanelor mobile fiind necesara plata unei sprataxe de decodare in valoare de cativa zeci de euro.

  Din pacate practici similare exista si in multe alte tari de pe glob, asa ca aveti grija de unde cumparati terminalele iPhone.

12 COMENTARII

  1. Oficial l am luat saptamana trecuta. Si m am si speriat ca avea banda pe cutie cu terminal blocat in reteaua Vodafone. Dar nu era blocat si functioneaza si acum cu un sim Digi Mobil

  2. @zaone

    vdf are terminalele branduite vodafone insa sunt de codate. Nu a revenit la vechile obiceiuri asa cum spui. Doar Orange are obiceiuri dubioase si are toate terminalele blocate.

  3. Eu am unul din Franta di merge pe orice retea numai ca am luat iphon 6 si acum il vand pentru a-mi lua unul Plus ….are 64 giga