Digi Mobil – cât este util pe iPhone și miturile internetului nelimitat sau a minutelor nelimitate

  Digi Mobil este cel de-al patrulea operator de telefonie mobilă din România și cu lansarea ofertei Optim Nelimitat a reușit să convingă un număr impresionant de clienți ai Orange, Telekom și Vodafone să-și părăsească vechile abonamente. Digi mobil a atras hoarde de clienti intr-o migrație fără precedent cu iluzia internetului nelimitat și a minutelor nelimitate atât în România, cât și în străinătate, însă mulți au descoperit rapid că lucrurile nu sunt chiar atât de “roz” la RCS&RDS. Nu sunt fanul Digi Mobil și nu-l consider util dincolo de a vorbi foarte mult la telefon în România, iar mai jos vă voi explica de ce.

Digi Mobil și minutele nelimitate cu limitare

  La un preț de doar 5€ pentru abonații unor servicii, Digi Mobil le oferă clienților posibilitatea de a vorbi nelimitat atât în România, cât și în străinătate, parteneriatul cu Vodafone pentru roaming național oferind acoperire peste tot în România pentru apeluri voce. Desi ideea de a putea vorbi la telefon în România fără limite este adoptată la scară largă de către operatorii de telefonie mobilă, în cazul apelurilor internaționale lucrurile sunt diferite. Deși cei de la Digi Mobil oferă minute internaționale nelimitate, realitatea este că după 800 – 1000 minute vorbite în străinătate de către clienți angajații operatorului încep să dea telefoane.

  Totul începe cu o suspendare temporară a abonamentului clientului pe motiv de posibilă fraudă, după care un angajat dă un telefon clientului pentru a îi sugera să se limiteze cu vorbitul la telefon, altfel riscă să-i fie închis abonamentul. Telefonul poate fi înlocuit de un SMS cu același mesaj, iar practica este una jenantă pentru un operator care promite nelimitat, dar te limitează în utilizarea serviciilor. Știu că în România inclusiv autoritățile ne limitează în gândire spunând că nelimitat înseamnă de fapt limitat, dar legal si moral, nelimitat înseamnă nelimitat și poti vorbi la telefon cât vrei fără restricții, dar nu și la Digi Mobil.

Digi Mobil și internetul nelimitat între anumite granițe

  Trecem acum la internetul nelimitat de la Digi Mobil, care de această dată nu are limite, decât în ceea ce privește viteza și disponibilitatea. Începem cu viteza care este oricum foarte mică, mai mică decât a oricărui alt operator din România, ea fiind limitată după 5 GB de trafic efectuat în rețea, viteza rezultată fiind mult prea mică pentru a folosi internetul. Dacă acest lucru este normal, anormal este faptul că dincolo de orașe internetul nu mai este disponibil, iar în parteneriatul cu Vodafone cei de la Digi Mobil oferă doar 100 MB de internet național, adică fix nimic.

  Practic Digi Mobil are internet la limita decenței în orașe și inexistent în afara lor, dar pentru 5€ îți poți dori oare mai mult decât atât? Din punctul meu de vedere Digi Mobil nu este util pentru un iPhone decât dacă vorbiți foarte mult la telefon și nu vă prea interesează internetul mobil, altfel Orange, Telekom și Vodafone au oferte mult mai bune cu internet accesibil în afara orașelor.

  Fac acest articol pentru că am fost întrebat de foarte multe persoane dacă merită făcută trecerea de la Telekom/Orange/Vodafone la Digi Mobil și vă spun din nou: pentru vorbit la telefon merită să renunțați la abonamente fără discuție, dar dacă vreți să vă folosiți terminalul la capacitate maximă atunci veți avea nevoie de internet și Digi Mobil nu vă poate oferi ceva decent.