OnePlus 5 a copiat si o Problema a iPhone

OnePlus 5 are o problema cu retelele Wi-Fi, acoperirea unei portiuni din carcasa lasand utilizatorii fara conectivitate la internet.

OnePlus 5 a fost lansat oficial saptamana trecuta de catre compania OnePlus, iar foarte multi dintre cei care l-au vazut, sau testat, au confirmat faptul ca este o clona a iPhone 7 Plus. Probabil nu exista vreo persoana care sa nu vada asemanarile foarte mari intre OnePlus 5 si iPhone 7 Plus, chiar daca toata lumea nu recunoaste asta, iar copierea elementelor de design a venit si cu o problema.

Conform unora dintre clientii OnePlus 5, terminalul are o problema similara cu cea pe care compania Apple a avut-o in cursul anului 2010 cu terminalul iPhone 4 lansat atunci. Mai exact, daca partea superioara a carcasei OnePlus 5 este acoperita cu mana, semnalul Wi-Fi dispare brusc, asa cum se intampla in 2010 cu iPhone 4 cand era acoperita partea din dreapta jos a dispozitivului.

In partea superioara a OnePlus 5 se afla antenele Wi-Fi ale produsului, dar desi ele ar fi trebuit protejate, se pare ca in China nu s-a gandit chiar atat de departe. iPhone 7 Plus are antenele in exact aceeasi locatie, dar acoperirea lor cu mana nu are drept efect si disparitia semnalului Wi-Fi, cum se intampla la OnePlus 5, dar Apple este Apple si OnePlus este…

OnePlus 5 a copiat si o problema a iPhone

Cei de la OnePlus au lansat recent o actualizare pentru OnePlus 5 menita sa rezolve oarecum problema, terminalul incepand sa caute o alta retea Wi-Fi cand acea zona din carcasa este acoperita. Unii dintre utilizatorii OnePlus 5 au descoperit aceasta schimbare dupa ce au instalat actualizarea, dar daca vorbim despre folosirea unei singure retele Wi-Fi, atunci ea nu este rezolvata pentru toti.

Desigur ca problema pe care o are OnePlus 5 acum este mult mai mica decat cea pe care iPhone 4 a avut-o atunci, iar asta prin prisma functiei care este afectata de ea. Atunci iPhone 4 avea probleme cand era tinut normal in mana, iar acum OnePlus 5 are probleme cand se acopera partea superioara, dar asta nu inseamna ca problema nu trebuie tratata cu importanta de catre producator.

Aceasta problema a OnePlus 5 cu semnalul Wi-Fi este si o dovada a faptului ca in China nu se prea invata din greselile altora, iar calitatea nu este un element important in dezvoltarea unui smartphone. Utilizatorii OnePlus 5 trebuie sa se bazeze doar pe faptul ca producatorii isi vor da intr-un final seama ca trebuie sa eradicheze probleme de acest gen, si poate o vor face.

OnePlus 5 este un smartphone interesant, cu un pret foarte bun, dar atunci cand alegi sa lansezi produse ieftine, trebuie sa faci si compromisuri.

oneplus 5 copiat problema iphone