iPhone 8 vs Galaxy Note 8 – Testul Incarcarii Rapide

iPhone 8 Plus are un sistem de incarcare rapida care ii incarca bateria mult mai repede decat cel integrat in Samsung Galaxy Note 8, in mod complet surprinzator.

iPhone 8 Plus si Samsung Galaxy Note 8 apar astazi intr-un test foarte interesant care ne arata cat de repede se incarca telefoanele celor doi producatori, sistemul fiind oferit in premiera de Apple. iPhone 8 Plus are o baterie cu 625 mAh mai mica decat cea din Samsung Galaxy Note 8, iar cu noul sistem oferit de catre compania Apple, v-ati gandi ca el ar trebui sa se incarce mai repede.

iPhone 8 plus nu isi incarca toata bateria mai repede decat Samsung Galaxy Note 8, ci cu 25 de minute mai tarziu decat telefonul celor de la Samsung, dupa un total de 2 ore si 5 minute. In ciuda acestui lucru, iPhone 8 Plus are un sistem de incarcare rapida ce incarca bateria pana la 50% mult mai repede decat sistemul implementat in Samsung Galaxy Note 8, iar asta este o surpriza foarte mare.

iPhone 8 vs Galaxy Note 8 – testul incarcarii rapide

iPhone 8 Plus isi incarca jumatate din baterie in doar 30 de minute, asa cum promite Apple, in timp ce Samsung Galaxy Note 8 incarca doar 38% din baterie, deci cu 12% mai putin. Pe masura ce bateria este aproape plina, Samsung Galaxy Note 8 ajunge din urma si intrece iPhone 8 Plus, dar abia cand telefoanele ajung la 93%, deci Apple a reusit sa imbunatateasca substantial sistemul de incarcare din iPhone.

iPhone 8 plus are un sistem de incarcare rapida, insa pentru a beneficia de el aveti nevoie de cateva accesorii pe care compania Apple nu le ofera standard. Mai exact, aveti nevoie de acest cablu special al Apple, dar si de acest incarcator al Apple, dar desigur ca s-ar putea sa gasiti si alternative care sa faca acelasi lucru, dar e bine sa le cumparati de la parteneri autorizati ai Apple.

37 COMENTARII

  1. Super! Doar ca nu ai cu ce. In pachet Apple nu oferă si ” accesoriile”. Cu alte cuvinte scoate bani din buzunarul cumpărătorului cu un concept si niste funcții, pe care nu le poti utiliza decât dacă mai investesti ceva bani.

  2. si pe langa avel cablu si acel adaptor mai trebuie padul de incercare :))
    in final cred ca ajungi la 1000 lei
    iar cireasa de pe tort vine si cu descarcare rapida cum bine a punctat marcel mai sus

  3. Aici arata cine isi permite si cine nu,cei saraci se plang de orice si nu au un ipad sau un macbook etc dar vor iphone pt mar
    La android e mult mai ieftin,ai dex ai cabluri ai de toate,mai tre un monitor sa ofere si deja la 1000$ ai tot ce vrei

  4. Corect, daca le ai. Neprincipial fata de ce oferă concurenta prin includerea în ambalajul produsului ă tot ce este necesar, din momentul în care scoti telefonul din cutie.

  5. ok, apple este despre ecosistem nu doar despre iphone, daca ai doar iphone ce rost mai are, ios este si mai limitat astfel, mai bine iei android pt ca iti ofera tot de la bun inceput

  6. pai daca la androizi nu s-a intamplat nimic…e clar ca este ok,probabil dupa 2 ani se cam duce bateria, dar asta e pt cei ce isi schimba device dupa 2 ani

  7. Nu stiu cat de adevarat e ce zici tu ca vezi cine isi permite si cine nu. Eu sincer mi-am schimbat iPhone-ul anual pentru ca imi permit si ca am vrut mereu sa am ce e mai nou, nu m-a interesat cat costa. Totusi, banii nu m-au facut sa imi pierd si IQ-ul pe drum ca unii care comenteaza frecvent p-aici. Am Apple din 2007, toti din familia mea detin macar un iPhone. Tocmai ce mi-am comandat un Macbook Pro de 15” cu Touchbar pentru ca pana acum nu am avut un laptop cu Mac OS ca nu prea m-a interesat, fiind fan Windows. Ideea e ca daca esti putin rational iti poti da seama ca exagereaza si ei. Orice vrei sa folosesti trebuie sa cumperi si alte rahaturi. Eu unu chiar nu am chef sa stau sa cumpar in draci, de fiecare data, alt rahat si alt rahat ca sa beneficiez de toate functiile telefonului. Bineinteles ca o sa renunt la 7-ele pe care il am acum si o sa trec la iPhone 8 ca atat ma duce capu, X nu imi place, cu ala au stricat tot, 8 il iau mai mult ca am incarcare wireless la masina si nu mai frec cablu mereu. Nu stiu cat o sa le mai bag astora bani in buzunar, nu ma mai atrage, fiecare model e aproape la fel. Nu ma intereseaza nici sa trec la alte firme ca am si un S8 ca am 2 cartele si am zis sa nu am 2 iPhone-uri. Tot respectu’.

  8. Ai dreptate dar uite ca iti cumperi un mac automat incarcatorul face parte din fast charging,deci o piesa in minus de cumparat.
    Iphone 8 va fi ultimul tau iphone inseamna din mom ce apple de la anul va merge pe design X
    Si vom avea edge to edge si la varianta plus

  9. Pe moment nu mai vad rostul sa arunc cu banii pe ceva ce nu ma mai satisface. Probabil ca o sa fac tranzitia si la modelele viitoare din cauza ca ei le vor scoate de tot pe cele normale. Pe mine unu nu m-a impresionat deloc Face ID… stai sa tii telefonu ala spre fata si sa te uiti la el ca sa te recunoasca, asta e un fel de must-have marketing care nu aduce nimic WOW sau util. Mie unu’ imi placea mult mai mult cu Home button si Fingerprint Scanner, era mai fiabil, puteai sa il deblochezi din orice pozitie. Cat despre ecran, nu as putea spune ca ma deranjeaza atat de mult decupajul din partea superioara dar trebuia sa il limiteze, orice aplicatie sa se termine pana in acel decupaj si ce trece de el (unde se afiseaza bateria, ceasu s.a.m.d) sa ramana la fel, sa nu intre imaginea acolo pentru ca atunci chiar arata ca un rahat. Ideea de achizitionare a urmatorului model e mai mult pentru a fi la curent cu actualizarile de software pentru a merge mai bine telefonul.

  10. faceID este viitorul, si pare f ok facut, si mai mult ca sigur, ca si cu touchid, el va fi imbunatatit in urmatorii 2 ani. Decupajul la fel este viitorul, cel putin pana se vor putea integra in display toti senzorii si camerele,ceea ce nu se va intampla in urmatorii 5 ani de zile…Fiecare cu gusturile lui, mie imi plac lucrurile noi, cu o alta abordare UI gestures etc. Cei ce sunt obsinuiti cu UI de 10 ani, vor cumpara iphone 8, dar probabil in 1-2 ani vor disparea si astea.

  11. Apple m-a atras prin simplitate. Atat. Tot ce au oferit pana acum a fost ceva simplu, rapid si util. Samsung e genul de firma care sa bage o gramada de chestii inutile doar de dragul ne a ne face sa credem ca jucam in filmul Terminator si suntem in viitor. Cam asta incepe si Apple sa faca si deja nu mai are treaba cu ce ofereau ei. Ei au fost recunoscuti pentru un design elegant, impunator, un OS curat, rapid si nimic mai mult. Eu unul il folosesc ca telefon zilnic, normal, nu stau sa ma joc pe el, sa folosesc realitate virtuala si mai stiu eu ce prostii de scoala primara pe care le-au prezentat ei la conferinta. Chestiile astea “inovative” iau ochii copiilor in mare parte.

  12. f bine, dar Apple inca ramane o chesti placuta, design hardware simplitate top notch. Nu stiu daca ai vazut cum faci restore daca cumperi un nou device, de ex iphone8? te pune sa pui camera pe telefonul de pe care vrei sa iei tot ce ai, si atat…f f tare si simplistic, mi se pare o chestie atat de mica dar cu un impact atat de mare pt atunci cand vrei sa schimbi telefonul sau sa iti faci restore de pe un device pe altul

  13. Aia da functie. Nimic de zis. Chiar e folositoare. Aia cu Face ID mi se pare doar pur marketing si atat, o “fitza” in materie de tehnologie, puteam sa traiesc si fara scanner de fata. Vedem ce mai scot si anii urmatori, pana atunci raman la iPhone 8.

  14. Pentru laptop-uri da, pare ca se merita si ca isi are locu’. La iPhone mi se pare putin nasol pentru ca sunt multe momente cand nu iti arde sa te holbezi la telefon de aproape ca sa iti citeasca fata sau pe timp de noapte cand vizibilitatea e mica si camera + senzorii nu fac fata trebuie sa stai sa bagi codu’ cand asa aveai amprenta si aia era. Sau cand vrei sa accesezi repede telefonu’ pe “ascuns” si nu ai cum ca trebuie sa te holbezi la el sau sa stai sa bagi codul. Ma rog, nu generalizez, sunt persoane care apreciaza aceasta functie si persoane care nu ii vad rostul.

  15. Un test pentru necunoscatorii care habar-n-au cum se incarca corect un acumulator.

    In primul rand timpul de incarcare al unui acumulator este determinat de capacitatea sa in miliamperi, cu cat este mai mare se va incarca mai greu la aceias tensiune (ca si cum ai umple de la un robinet cu apa o sticla de 2 litrii si ai compara timpu de umplere a unei damigeane de 10 litrii).

    Acumulatorii li-ion cand sunt complet descarcati este recomandat a fi incarcati cu o viteza de maxim jumatate din puterea lor asta pentru a le prelungi viata.
    Toti acumulatorii Li-ion detin o eletronica proprie pentru a fi incarcati corespunzator deoarece asceasta natie de acumulator este foarte volatil, cand este descarcat sub un anumit prag, adica mai mult decat maxim.

    Se permite de catre electronica o incarcare cu maximum de jumatate a puterii acumulatorului iar pe moment ce depaseste electronica acumulatorului taie ratia de curent aferenta incarcarii.

    Deci logica cu un acumulator mai mare se incarca mai greu la aceias tensiune cu un acumulator mai mic a fost clarificata.