Samsung Galaxy S9: MAREA TEAPA pentru Clienti

Samsung Galaxy S9 ar putea veni cu o foarte mare problema, pe care unii dintre clienti ar putea-o percepe ca o teapa din cauza modului in care este gandit telefonul.

Samsung Galaxy S9 teapa clienti

Samsung Galaxy S9 a fost prezentat oficial in cursul weekend-ului trecut de catre compania Samsung, noul telefon ajungand la o varietate de jurnalisti care au avut ocazia de a il testa in fel si chip pana acum. Samsung Galaxy S9 le-a oferit jurnalistilor si multe unitati de test, majoritatea cu noul chip Exynos 9810, iar performantele acestuia s-au dovedit a fi superioare celor pe care chip-ul Snapdragon 845 urmeaza sa le ofere clientilor.

Samsung Galaxy S9 va avea diferente de cam 30% in ceea ce priveste puterea de procesare intre modelele cu chip Exynos 9810 si Snapdragon 845, insa asta ar putea fi doar o “problema” cu prototipurile. Conform publicatiei americane Anandtech, Samsung intentioneaza sa reduca performantele modelelor Samsung Galaxy S9 cu chip Exynos 9810 pentru a le aduce la nivelul celor oferite de catre chip-ul Snapdragon 845 in momentul de fata.

“I did get confirmation that Samsung is planning to “tune down” the Exynos variant to match the Snapdragon performance – however the current scores which I got on these devices make absolutely no sense so I do hope this is just a mistake that will be resolved in shipping firmwares and we see the full potential of the SoC.”

Samsung Galaxy S9 urmeaza practic sa aiba pentru chip-ul 9810 performantele pe care le vedem in imaginea de mai jos pentru chip-ul Snapdragon 845, deci cu mult in urma celor oferite de catre iPhone X. Diferentele de pret intre modelele Samsung Galaxy S9 cu chip Exynos 9810 si Snapdragon 845 sunt de cam 200 de dolari, deci era logic sa fie si diferente in performante, insa s-ar parea ca lucrurile nu vor sta asa, iar unii clienti si-ar putea lua o mare teapa.

Samsung Galaxy S9 teapa clienti

Samsung Galaxy S9 – posibila mare teapa pentru clienti

Samsung Galaxy S9 a obtinut performante foarte ciudate in testele facute de catre Anandtech, iar asta pentru ca desi in Geekbench a intrecut Snapdragon 845, in alte teste nu l-a depasit, ba mai rau, a fost depasit de iPhone 7. Puteti vedea in imaginile de mai jos cat de jalnic se descurca Samsung Galaxy S9 in fata iPhone 7 in testele pentru webview-ul sistemului de operare, aceasta fiind o problema serioasa pentru un smartphone atat de scump.

Samsung Galaxy S9 performante iPhone 7

Samsung Galaxy S9 are si o explicatie data de catre cei de la Samsung pentru acest lucru, mai exact ca firmware-ul unitatilor oferite jurnalistilor nu ar fi fost suficient de bine “optimizate” in ceea ce priveste performantele. Totusi, daca jurnalistilor nu le dau unitati ale Samsung Galaxy S9 care sa fie optimizate, atunci pentru ce le mai ceri sa-ti promoveze telefonul, avand in vedere ca pana acum performantele ridica foarte multe semne de intrebare.

Samsung Galaxy S9 performante iPhone 7 1

Samsung Galaxy S9 ar putea fi o dezamagire extrem de mare daca afirmatiile jurnalistilor americani se adeveresc, iar cei de la Samsung intentioneaza intr-adevar sa reduca performantele chip-ului Exynos 9810 la valorile celui Snapdragon 845. In aceasta situatie, unii clienti ai Samsung Galaxy S9 vor fi dezavantajati de pret, dar vor avea si telefoane cu performante castrate pentru ca Qualcomm nu s-a putut ridica la nivelul asteptarilor Samsung.

36 COMENTARII

  1. Deci din imagini si S8 e mai bun? Cred ca pana la urma scopul acestui telefon este de a aduce pe piata o camera mai buna si toata lumea a inteles gresit 🙂

  2. Era de asteptat,așa a fost dintotdeauna,eschimos-ul mai forțos ca SD,dar parca nici așa diferența nu am văzut între ele. Nu știu de ce nu renunța la qualcomm și sa bage doar eschimos in toate telefoanele lor. Pai și ce vor face șleahta de androizi care așteaptă și ei sa bage “ultimul răcnet” de procesor SD845 care se pare e vai de capul lui?

  3. Nu uita de animoji,pardon AR Emoji am vrut sa zic! Ce te faci fără animoji in ziua de azi,vrei sa nu te bage lumea in seama ca nu ai aceasta “funcție importantă” in telefon? ??

  4. Nu cred ca sunt atat de idioti sa reduca intentionat performantele stiind ce ii asteapta in momentul in care vor fi prinsi. Ca sigur vor fi prinsi dc fac marlanii din astea. Cred ca vad si ei prin ce calvar trece Apple cu reducerea performantelor. Si nu se risca la asa ceva.

  5. Un procesor care scrie ca are 2,5 GHz trebuie sa funcționeze neaparat la frecventa aia ? Ăla e maximul lui, in aplicațiile uzuale ale unui telefon nici jumătate din putere nu este utilizată…

  6. Nu am vazut niciunde in articol sa scrie ca Samsung declara oficial o astfel de timpenie si magarue. E un zvon de la o publicatie care cica are “surse”. Orium bine ca stim ce poate acum Exynos a.i sa vedem usor dc apar rsgaturu de acest gen

  7. Care teapa admine? Sau poate incerci sa faci un subiect de discutie aici ca sa ai si tu useri activi? Sau poate incerci sa atragi privirile oamenilor de la teapa data de Apple…in final care era scopul stirii acesteia? Sa ne spui ca iphone e mai tare in teste…halal site de tot rahatul ….la fel si saracul ala de srb pe care il platesti cu 2 lei sa tot latre precum cainele la luna….

  8. Depinde, îți dai cam greu seama când telefonul este livrat cu performanța deja scăzută, probabil numai prin overclock poți să scoți tot ce poate procesorul dar fara ca el să se încălzească excesiv.

  9. Eu nu am reușit să încălzesc suficient de tare telefonul cât să îmi apară mesajul ăla, fie că îl incerc in antutu sau geekbench, bag un joculeț, filmari….etc. Probabil vorbim de un snapdragon.

  10. Eu nu înțeleg dacă totuși iphone are mereu cel mai puternic procesor din lume de ce peste un an aplicațiile se mișcă ca naiba, gen facebook.

  11. Absolut de acord Andrei. Dar nu ai ce sa te aștepți de la un site dedicat Apple. Nu au cum sa fie obiectivi. Doar și fanii lor trebuie să fie gâdilați, nu?

    În titlu scrie cu Caps că E MARE ȚEAPĂ! Apoi în subtitlu o lasă mai moale: “AR PUTEA veni cu o problemă…” Apoi in text deja o bagă pe nișa pentru că doar “UNIi clienți” ar putea , deci nu e sigur, bla-bla…
    Articol de umplutură cu titlu bait. Vorbește mult de profesionismul de pe aici.

    Să nu mai zicem că de fiecare data când cineva scoate pe piață ceva asemănător cu Apple sar în sus toți fanii ca sunt copiați. Acum când s a dovedit că Apple sabota propriile procesoare nu zic nimic de stâlpul dintre ochii lor dar se iau de POSIBILA și Presupusa bârna a celor de la Samsung.

    Jenant pentru cei care susțin un astfel de comportament și un astfel de site

  12. Nu va convine când va spune lumea adevărul direct? Atât de infantili sunteți încât ștergeți comentariile?

    Articol de 2 lei. Dar nu ai ce sa te aștepți de la un site dedicat Apple. Nu au cum sa fie obiectivi. Doar și fanii lor trebuie să fie gâdilați, nu?

    În titlu scrie cu Caps că E MARE ȚEAPĂ! Apoi în subtitlu o lasă mai moale: “AR PUTEA veni cu o problemă…” Apoi in text deja o bagă pe nișa pentru că doar “UNIi clienți” ar putea , deci nu e sigur, bla-bla…
    Articol de umplutură cu titlu bait. Vorbește mult de profesionismul de pe aici.

    Să nu mai zicem că de fiecare data când cineva scoate pe piață ceva asemănător cu Apple sar în sus toți fanii ca sunt copiați. Acum când s a dovedit că Apple sabota propriile procesoare nu zic nimic de stâlpul dintre ochii lor dar se iau de POSIBILA și Presupusa bârna a celor de la Samsung.

    Jenant pentru cei care susțin un astfel de comportament și un astfel de site

  13. Da Samsung bine cu banul, sau de ce fac circ jenant ? Daca reduce performantele Exynos-ului vii si iti ceri scuze ?
    Normal ca doar UNII clienti vor fi afectati, pentru ceilalti, care au chip Snapdragon au deja performantele reduse. E normal sa nu intelegi tot, eu te inteleg, dar nu indu lumea in eroare daca nu stii cum sa explici lucrurile.
    E jenant sa vii si sa arunci cu acuzatii fara sa ai habar despre ce vorbesti.

  14. Eu are un s8+ …minim 10 ani care….pana la pensie sper sa ma țină. Ce 9 ce 10 marketing trag in miliardele de prosti. Ba alooooo trezirea s8 sunt cele mai tari. Iphone x? Ma duc sa ma pis .????

  15. Nu tre sa observ eu. E suficient unu care se stie la asa ceva. Fii sigur ca ala o sa publice in draci descoperirea si Sammy o musca. Pur si simplu nu-mi vine sa cred ca ar face asa o gafa dupa dezastrul Apple.

  16. Mai oameni buni si dragi jurnalisti avizi de senzational si clickbait! Procesorul Snapdragon 845 este pentru piata americana. Asa a fost si cu S7 si cu S8 .Si da, si la modelele anterioare au fost mici diferente de performanta in detrimentul unitatilor echipate cu Snapdragon . In fine americanii au si ei partea lor de adevar dar este fara rost acest material publicat. in afara sa produca senzational ieftin si clickait ! Toate modelele ce vor fi comercializate in UE( deci si Romania) pe cale legala vor fi doar cu procesorul Exynos. Mai cititi un pic dupa, ca material de citit este destul.

  17. Ca limitează sau nu samsung ceva, până sa se dovedească lucrul asta, articolul nu are nicio bază. În schimb, faptul că apple si a forțat clienții sa si schimbe smartphone urile deoarece le a redus performanțele, este o certitudine. Dar unii se complac in prostia lor…

  18. Ce va mai ofticati cand va spune lumea adevarul in fata…un site de 2 lei la fel ca si administratorul…se sterg comentarii deoarece nu se suporta critica la adresa lor…rusine rusine…pupincuristi de apple

  19. Comunitatea Iphone vorbeste despre o posibila țeapa samsung.
    Este ilar , pueril si mai sunt alte 20 de epitete pe care imi vine sa le insir.
    Voi ar trebui sa aveti ca subiect de grup cum va iphone incetineste deviceurile vechi ca sa va oblige sa cumparati altele noi si scumpe , trebuie sa discutati despre iphone x care are performante de samsung s6 cu indulgenta ca si s5 era bomba .

  20. Ma uit la cifrele alea ai imi dau seama cat de neadevarate sunt…s8 e de 3 ori mai slab dar de fapt e la fel de rapid ca ipx .in unele cazuri ii da rusine la ipx lu gagicamea care la primit cadou de la un cordaci italian….