Huawei MATE 30 PRO va fi LANSAT cu un Android SERIOS Modificat

Huawei MATE 30 PRO va fi lansat cu un Android foarte mult modificat, iar clientii vor ramane foarte multe aplicatii esentiale de la compania Google.

Huawei MATE 30 PRO va fi LANSAT cu un Android SERIOS Modificat

Huawei MATE 30 PRO urmeaza sa fie lansat de catre compania Huawei in data de 19 septembrie, conform unor informatii venite astazi direct din China, insa nu va fi oferit pentru clienti chiar asa cum isi imagineaza ei acum. Mai exact, se pare ca Huawei MATE 30 PRO va fi lansat cu o versiune modificata a Android, cel mai probabil cea open source, si nu Android 10, care nu va avea serviciile si aplicatiile pe care compania Google le integreaza pentru clienti.

Huawei MATE 30 PRO va fi deci oferit cu servicii si aplicatii de la Huawei, ceva ce nu va fi pe placul multora dintre cei care cumpara telfeoanele Android special pentru serviciile pe care le ofera cei de la Google. Compania americana a spus inca de zilele trecute ca Huawei MATE 30 PRO nu poate fi lansat cu Android si serviciile sale deoarece nu va primi licenta pentru distributie, dar asta nu includea si versiunea open source a sistemului de operare.

Huawei MATE 30 PRO va fi LANSAT cu un Android SERIOS Modificat

Huawei MATE 30 PRO poate fi lansat fara probleme cu versiunea Android din proiectul open source, doar ca aceea nu include serviciile Google, si alte componente esentuale ale sistemului de operare. Lansarea Huawei MATE 30 PRO fara aceste aplicatii si servicii va reprezenta o foarte mare problema, deoarece clientii nu vor avea Google Maps, YouTube, Google Chrome, etc, aceste aplicatii fiind extraordinar de populare.

Huawei MATE 30 PRO va avea alte aplicatii alternative, dar nu va avea Google Play pentru instalarea aplicatiilor dezvoltate pentru sistemul de operare Android, deci vor trebui sa se bazeze pe magazin terte. A avea incredere sa descarci aplicatii terte din magazinul de aplicatii al Huawei, sau din altele, este o prostie de proportii inimaginabile, dar Huawei MATE 30 PRO nu vor avea altceva de facut, decat sa nu cumpere telefoanele.

Huawei MATE 30 PRO va fi un esec monumental daca va fi lansat fara aplicatiile Google, insa cei de la Huawei vor sa-l prezinte pe 19 septembrie in Munich, Germania, insa nimeni nu prea intelege de ce.