Soarele. Imaginea ULUITOARE cu care NASA a BLOCAT Internetul

Soarele. Imaginea uluitoare cu care NASA a blocat internetul ne arata un fenomen incredibil care se intampla pe stea, si de care nu am stiut nimic pana acum.

Soarele. Imaginea ULUITOARE cu care NASA a BLOCAT Internetul

Soarele. Steaua care ne incalzeste este uluitoare in sinea sa, insa NASA a reusit sa blocheze internetul cu o imagine care reprezinta o serie de imagini inregistrate de catre aparatele care monitorizeaza universul. Ceea ce vedeti in imaginea animata de mai jos reprezinta o asa-zisa “ploaie” care a avut loc pe soarele care ne asigura viata de zi cu zi, ea fiind impresionanta, si ceva ce mai nimeni nu a vazut pana in momentul de fata pe undeva.

Soarele. “Ploaia” este de fapt reprezentata de pachete de plasma care sunt racorite in orbita stelei dupa ce se ridica de la suprafata, iar apoi cad spre aceasta in ceea ce pare a fi o ploaie. Plasma cade pe liniile magnetice pe care soarele le are in jurul sau, deci sunt directionate in caderea lor spre suprafata stelei, altfel n-am fi avut parte de un spectacol la fel de frumos, ci despre o miscare mai putin uniforma a plasmei din spatiul cosmic spre suprafata.

Soarele. Imaginea ULUITOARE cu care NASA a BLOCAT Internetul

Soarele. Imaginea ULUITOARE cu care NASA a BLOCAT Internetul ploaie plasma
Ploaia de plasma cu care soarele uimeste intreaga lume.

Soarele. Fenomenele pe care le vedem reprezentate aici au fost vazute de catre cercetatori de ceva vreme, insa nimeni nu a legat pana acum imaginile pentru a ne arata ceea ce vedem mai sus. NASA si ESA au telescoape care monitorizeaza cu foarte mare atentie soarele pentru a analiza tot ceea ce se intampla pe suprafata sa, sau deasupra ei, iar multumita imaginilor trimise de catre ele putem vedea ce spectacol uimitor se intampla acolo.

Soarele. Fenomenul pe care il vedem pe steaua din galaxia noastra este cel mai probabil identic cu cele care se intampla pe stelele din alte galaxii, deci n-ar trebui sa fim foarte mirati de existenta sa. Problema este ca soarele este aproape de noi, iar alte stele sunt mult prea departe pentru a putea fi vizualizate imagini de acest gen cu felul in care “ploaia” de plasma se indreapta din orbita catre suprafata stelei.

Soarele. Va fi interesant de vazut daca NASA va avea si imagini preluate de catre sondaj Parker, care orbiteaza steaua, deoarece acestea vin de la telescoapele sale, si ale ESA.