Huawei MATE 30 Pro NU ar urma sa fie LANSAT si in Europa

Huawei MATE 30 Pro nu ar urma sa fie lansat si in Europa, in cadrul unei decizii fara precedent pentru compania Huawei, dar de inteles in contextul de acum.

Huawei MATE 30 Pro NU ar urma sa fie LANSAT si in Europa

Huawei MATE 30 Pro nu ar urma sa fie lansat si in Europa, conform unor surse anonime din cadrul companiei chinezesti, ceea ce ar reprezenta o lovitura dura pentru eforturile Huawei de a isi mentine pozitia pe piata smartphone. Imposibilitatea de a integra aplicatiile si serviciile Google in Huawei MATE 30 Pro ar sta la baza deciziei chinezilor, iar nici modelele standard, sau Lite nu ar urma sa fie puse in vanzare in Europa, ceea ce ar fi o mare problema.

Decizia privind Huawei MATE 30 Pro, si celelalte modele, a fost confirmata de catre doua surse din cadrul Huawei ca fiind aplicabila pentru Europa Centrala, insa cel mai probabil asta se va intampla si in Europa de Vest. In Europa de Est lucrurile n-ar trebui sa fie diferite, mai ales in Romania, care este in Uniunea Europeana, deci Huawei MATE 30 Pro n-ar trebui sa ajunga in magazinele din tara noastra, cel putin nu pe canalele oficiale.

Huawei MATE 30 Pro NU ar urma sa fie LANSAT si in Europa

Huawei MATE 30 Pro a fost dezvaluit in integralitate in cursul zilei de ieri dupa ce foarte multe leak-uri au aparut pe internt si prezentau unboxing-ul, sau hands-on-uri cu noile telefoane. In ciuda faptului ca exista lume interesata de telefon, se pare ca Huawei MATE 30 Pro nu va fi unul dintre cele disponibile in magazinele din Europa, sau cel putin nu pe canalele oficiale prin care cei de la Huawei isi vand telefoanele in diverse tari de pe continent.

“Huawei Mate 30 nu va fi disponibil în „Europa Centrală”. Acest lucru este valabil pentru întreaga serie Mate 30, inclusiv pentru modelele Lite și Pro. Huawei realizează că lansarea unui smartphone scump de înaltă calitate fără aplicații Google este practic inutilă în Europa. Există încă mici șanse ca noile modele de Mate să fie lansate în unele țări europene. Este vorba despre toate deciziile ad-hoc, bazate pe ultimele evoluții.”

Decizia de a nu lansa Huawei MATE 30 Pro poate parea absurda pentru multi, insa fara aplicatiile si serviciile de la Google, telefonul este foarte departe de a fi atractiv pentru mai toti cei cu telefoane Android. Da, Huawei poate gasi cu siguranta alternative pentru serviciile Google, insa lumea nu vrea un Huawei MATE 30 Pro cu aplicatii si servicii de la Huawei, ci cu Android-ul de la Google, pe care acum chinezii nu-l pot instala.

Huawei MATE 30 Pro era zvonit a venit la nivel global cu Android 10 open-source, insa iata ca decizia pe care chinezii au luat-o pare sa fie cu totul alta, in final.

1 COMENTARIU