Planeta Mercur: Anunt UIMITOR, Misiunea Mare pentru Omenire

Planeta Mercur este in centrul unui anunt uimitor venit de la doua agentii spatiale, iata ce misiune importanta pentru omenire e in plina desfasurare.

planeta mercur misiune

Planeta Mercur este in centrul unei misiuni foarte importante pe care Agentia Spatiala Europeana, si cea din Japonia, o desfasoara in momentul de fata, ele colaborand pentru a trimite acolo o nava spatiala. Misiunea are denumirea BepiColombo, nava spatiala fiind trimisa in spatiul cosmic in 2018 de catre cele doua agentii spatiale, iar acum va trece iar pe langa Pamant in drumul sau catre planeta Mercur, unul lung si destul de anevoios, din pacate.

Planeta Mercur urmeaza sa fie analizata de catre nava celor doua agentii spatiale abia din 2025, iar asta pentru ca abia atunci urmeaza sa ajunga ea acolo, urmand a se imparti in doua bucati dupa ce va ajunge. Planeta Mercur este cea mai mica din sistemul nostru solar, dar este sic ea mai apropiata de soare, astfel ca informatiile pe care le poate furniza sonda spatiala trimisa de catre cele doua agentii se pot dovedi extrem de importante pentru omenire.

Planeta Mercur: Anunt UIMITOR, Misiunea Mare pentru Omenire

Planeta Mercur este mica, insa sonda spatiala trimisa de pe Pamant urmeaza sa ne orbiteze planeta de 9 ori inainte de a ajunge la viteza necesara pentru a ajunge acolo, si de a putea orbita acea planeta. Orbitarea Pamantului pentru a putea pleca spre planeta Mercur la viteza potrivita va incepe in data de 10 aprilie, iar dupa ultima va disparea pentru a se indrepta cu viteza spre tinta sa, urmand a ajunge acolo abia in decembrie 2025.

“Aceasta este ultima dată când vom vedea BepiColombo de pe Pământ. După aceea se va îndrepta mai adânc în sistemul solar interior. Swing-by-ul Pământului este o fază în care avem nevoie de contact zilnic cu nava spațială. Este ceva ce nu putem amâna. Nava spațială se va balansa de Pământ în mod independent.”

Planeta Mercur este departe, iar intregul proiect de a trimite sonda spatiala acolo a fost intarziat din cauza Coronavirus, iar asta deoarece cercetatorii trebuie sa fie in contact zilnic cu sonda lor in aceasta perioada. Cei interesati sa vada nava spatiala din misiunea BepiColombo o vor putea urmari ultima oara pe 10 aprilie, iar mai apoi nu o vom mai vedea in timp ce se deplaseaza spre planeta Mercur, acolo de unde va trimite imagini si informatii foarte importante.

Planeta Mercur este atat de departe de Pamant incat misiunile de acest gen sunt foarte importante, dar si foarte greu de realizat, astfel ca datele ne vor mai dezvalui multe dintre secretele planetei.