Fuchsia: Inlocuitorul Android si Decizia Oficiala a Samsung

Fuchsia Samsung

Fuchsia este sistemul de operare despre care mai toata lumea crede ca ar urma sa inlocuiasca Android in telefoanele producatorilor din lumea intreaga, iar primul care da de inteles ca are interes vis-a-vis de el este Samsung. Compania coreeana a devenit un contribuitor activ la proiectul prin care cei de la Google dezvolta Fuchsia, insa nu in mod oficial ca inlocuitor al Android, desi cam asta va fi, doar ca va fi mult mai versatil, in baza a ceea ce stim acum.

Fuchsia este in dezvoltare de ani de zile, procesul desfasurandu-se destul de incet, cei de la Google parand sa nu doreasca sa aloce resurse substantiale pentru sistemul de operare, dar poate ca lucrurile se vor schimba de acum. Din decembrie cei de la Google au permis testarea Fuchsia de catre diversi dezvoltatori, iar Samsung nu e prima companie majora care lucreaza la el, cei de la Huawei implementand intr-un telefon propriu suport pentru sistemul de operare.

Fuchsia: Inlocuitorul Android si Decizia Oficiala a Samsung

Fuchsia Samsung contribuitori

Fuchsia are listata compania Samsung in mod oficial printre contribuitori, si cel mai probabil vorbim despre un efort care implica mai multi ingineri ai companiei coreene, separati de cei ai Google. Nu se stie foarte clar cati oameni de la fiecare companie lucreaza pentru a transforma Fuchsia in inlocuitorul pentru Android pe care multa lume il asteapta, dar e improbabil ca efortul sa dea roade reale in perioada imediat urmatoare, ci abia peste cativa ani.

Fuchsia inca mai are nevoie de foarte multe pentru a deveni un inlocuitor real pentru Android, si poate ca proiectul a inceput cu aceasta idee, dar acum nu prea mai mare sa fie chiar acest lucru. Avand in vedere de cat timp a fost nevoie pentru ca Fuchsia sa ajunga la nivelul de dezvoltare actual, e greu de crezut ca in mai putin de 2/3 ani vom vedea o versiune care sa poata fi folosita pe telefoane, tablete, calculatoare asa cum se intampla cu Android.

Fuchsia va ramane in dezvoltare dar nimeni nu stie ce functii noi vor mai fi implementate sau daca Google va decide vreodata sa-l lanseze in mod oficial ca o solutie de a inlocui Android.