Planeta Jupiter: ULUITORUL Mister Explicat pentru Omenire

Planeta Jupiter vibratii

Planeta Jupiter are un uluitor mister explicat dupa ce oamenii de stiinta au incercati ani de-a randul sa gaseasca ofere informatii clare si logice cu privire la ceea ce se intampla pe corpul cosmic atat de indepartat. Mai exact, acum cateva saptamani cei de la NASA au publicat o serie de imagini cu aurorele care au fost surprinse la fiecare pol de pe planeta Jupiter, insa atunci n-au oferit si explicatii clare cu privire la ceea ce se intampla acolo si diferentele fata de Pamant.

Planeta Jupiter nu ar avea totusi aurore chiar atat de diferite fata de cele de pe Pamant, conform unor noi explicatii oferite de catre oamenii de stiinta, iar asta vine ca o veste extrem de buna pentru noi toti acum. Aurorele pe care pe genereaza planeta Jupiter emit si foarte multa energie electrica, suficienta pentru a acoperi consumul unor zone intregi de pe glob pentru perioade scurte de timp, ele fiind conmpuse din pulsatii cu raze X, NASA detectandu-le de ceva vre.e

Planeta Jupiter: ULUITORUL Mister Explicat pentru Omenire

Planeta Jupiter produce aceste pulsatii in mod regulat, ele durand intre 10 – 15 minute, dar se repeta pentru zeci de ore, astfel ca au fost detectate de ceva vreme, dar explicatiile pentru ele au venit abia acum. Timp de peste 40 de ani oamenii de stiinta nu au stiut ce anume declanseaza aceste pulsatii care au fost intalnite pe planeta Jupiter, insa multumita sondelor spatiale trimise in apropierea corpului cosmic, acum au si o explicatie mult mai clara.

“De mai bine de 40 de ani, ne-am nedumerit asupra a ceea ce poate cauza aurora spectaculoasă cu raze X a lui Jupiter. Se pare că procesele responsabile pentru aurora ionică a lui Jupiter și aurora ionică a Pământului sunt aceleași. Aceasta sugerează un potențial proces universal pentru mediile spațiale.”

Planta Jupiter ar emite aceste pulsatii cu raze X in urma unor vibratii care au loc in campul magnetic al planetei, iar efectele se resimt pe distante foarte mari in univers. Conform cercetatorilor, planeta Jupiter genereaza aceste pulsatii de raze X prin valuri de plasma si nori puternic incarcati electric, aceasta combinatie aruncand spre atmosfera planetei ioni puternic incarcati electric, iar ei se transforma in pulsatiile pe care agentiile spatiale le-au detectat.

Planeta Jupiter genereaza aceste pulsatii de raze X intr-un mod similar cu cel intalnit pe Pamant, oamenii de stiinta ramanand surprinsi de modul in care acestea se formeaza si se transmit prin univers.