Samsung Galaxy S9: MAREA TEAPA pentru Clienti

Samsung Galaxy S9 ar putea veni cu o foarte mare problema, pe care unii dintre clienti ar putea-o percepe ca o teapa din cauza modului in care este gandit telefonul.

Samsung Galaxy S9 teapa clienti

Samsung Galaxy S9 a fost prezentat oficial in cursul weekend-ului trecut de catre compania Samsung, noul telefon ajungand la o varietate de jurnalisti care au avut ocazia de a il testa in fel si chip pana acum. Samsung Galaxy S9 le-a oferit jurnalistilor si multe unitati de test, majoritatea cu noul chip Exynos 9810, iar performantele acestuia s-au dovedit a fi superioare celor pe care chip-ul Snapdragon 845 urmeaza sa le ofere clientilor.

Samsung Galaxy S9 va avea diferente de cam 30% in ceea ce priveste puterea de procesare intre modelele cu chip Exynos 9810 si Snapdragon 845, insa asta ar putea fi doar o “problema” cu prototipurile. Conform publicatiei americane Anandtech, Samsung intentioneaza sa reduca performantele modelelor Samsung Galaxy S9 cu chip Exynos 9810 pentru a le aduce la nivelul celor oferite de catre chip-ul Snapdragon 845 in momentul de fata.

“I did get confirmation that Samsung is planning to “tune down” the Exynos variant to match the Snapdragon performance – however the current scores which I got on these devices make absolutely no sense so I do hope this is just a mistake that will be resolved in shipping firmwares and we see the full potential of the SoC.”

Samsung Galaxy S9 urmeaza practic sa aiba pentru chip-ul 9810 performantele pe care le vedem in imaginea de mai jos pentru chip-ul Snapdragon 845, deci cu mult in urma celor oferite de catre iPhone X. Diferentele de pret intre modelele Samsung Galaxy S9 cu chip Exynos 9810 si Snapdragon 845 sunt de cam 200 de dolari, deci era logic sa fie si diferente in performante, insa s-ar parea ca lucrurile nu vor sta asa, iar unii clienti si-ar putea lua o mare teapa.

Samsung Galaxy S9 teapa clienti

Samsung Galaxy S9 – posibila mare teapa pentru clienti

Samsung Galaxy S9 a obtinut performante foarte ciudate in testele facute de catre Anandtech, iar asta pentru ca desi in Geekbench a intrecut Snapdragon 845, in alte teste nu l-a depasit, ba mai rau, a fost depasit de iPhone 7. Puteti vedea in imaginile de mai jos cat de jalnic se descurca Samsung Galaxy S9 in fata iPhone 7 in testele pentru webview-ul sistemului de operare, aceasta fiind o problema serioasa pentru un smartphone atat de scump.

Samsung Galaxy S9 performante iPhone 7

Samsung Galaxy S9 are si o explicatie data de catre cei de la Samsung pentru acest lucru, mai exact ca firmware-ul unitatilor oferite jurnalistilor nu ar fi fost suficient de bine “optimizate” in ceea ce priveste performantele. Totusi, daca jurnalistilor nu le dau unitati ale Samsung Galaxy S9 care sa fie optimizate, atunci pentru ce le mai ceri sa-ti promoveze telefonul, avand in vedere ca pana acum performantele ridica foarte multe semne de intrebare.

Samsung Galaxy S9 performante iPhone 7 1

Samsung Galaxy S9 ar putea fi o dezamagire extrem de mare daca afirmatiile jurnalistilor americani se adeveresc, iar cei de la Samsung intentioneaza intr-adevar sa reduca performantele chip-ului Exynos 9810 la valorile celui Snapdragon 845. In aceasta situatie, unii clienti ai Samsung Galaxy S9 vor fi dezavantajati de pret, dar vor avea si telefoane cu performante castrate pentru ca Qualcomm nu s-a putut ridica la nivelul asteptarilor Samsung.