Cum sa creezi un custom ringtone

Exista foarte multe site-uri care creeaza ringtone-uri in format acceptat de iPhone, dar tutorialul acesta este pentru cei care doresc sa faca acest lucru direct din iTunes.

Pasul 1

Deschideti iTunes si alegeti melodia din care vreti sa faceti ringtone. Inainte sa va apucati de lucru ascultati melodia in Winamp si selectati perioada de timp pentru care doriti sa faceti ringtone-ul de exemplu  intre minutul 1:30 si minutul 1:59, este foarte imporatant acest lucru, fara el nu o sa puteti face ringtone-ul cu partea din melodie pe care o doriti. Alt lucru foarte important este ca ringtone-ul sa nu fie mai lung de 30 secunde.

Pasul 2

Selectati melodia dorita, dati click dreapta pe ea si selectati Get Info. Apoi dati click pe Options, iar in casutele “Start Time” si “Stop Time” introduceti intervalul de timp pentru care doriti sa faceti ringtone-ul dupa exemplul dat in pasul 1 si apasati OK.

itunes-ringtone

Pasul 3

Acum dati click dreapta pe melodia aleasa apoi dati click pe Convert Selection to AAC pentru a va face ringtone-ul dorit in format AAC. Ringtone-ul va fi afisat in aceeasi lista cu restul melodiilor.

snip

Pasul 4

Din pacate iPhone-ul nu recunoste decat format m4r pentru ringtone-uri asa ca tonul creeat va trebui convertit in format m4r. Nu va temeti, nu e chiar atat de greu pe cat suna, click dreapta pe ringtone din lista iTunes apoi click pe Show in Windows Explorer. Dupa ce va fi afisat tonul apasati click dreapta si Rename urmand sa schimbati doar extensia fisierului din m4a in m4r. ATENTIE! Daca nu aveti dezactivata din Windows optiunea “Hide extentions for known file types” nu veti putea modifica extensia fisierului.

Pasul 5

Odata modificata extensia puteti adauga melodia in sectiunea Ringtones din iTunes folosind drag&drop, apoi le puteti face sync cu telefonul.

Daca intampini alte probleme care nu sunt acoperite de acest tutorial te rog sa ma intrebi folosind pagina de suport aflata aici.