Despre solutia de jailbreak pentru iOS 4.2

Nici nu au fost inca lansate solutiile de jailbreak pentru iOS 4.1 si deja se vorbeste despre urmatoarea solutie de jailbreak pentru iOS 4.2, insa e normal avand in vedere ca Apple va lansa iOS 4.2 pestea doar cateva saptamani. Deocamdata stim ca limera1n si greenp0ison ar putea fi solutiile de jailbreak pe care le vom putea folosi pentru a face jailbreak terminalelor noastre pe iOS 4.1, insa s-ar parea ca greenp0ison ar putea fi folosit si pentru jailbreak pe iOS 4.2. Exploit-ul folosit pentru a face jailbreak pe iOS 4.1 este unul tethered, insa comex a lucrat la dezvoltarea unei metode de a face acest jailbreak untethered si a reusit. Din pacate greenp0ison nu va functiona cu iPhone 3GS si iPod Touch 3G, insa odata cu iOS 4.2 comex va lansa un nou userland jailbreak care va face jailbreak si pentru aceste terminale. El va folosi un exploit diferit pentru iOS 4.2, insa din pacate va fi userland adica veti avea din nou nevoie de cartele pentru a activa telefoanele inainte de jailbreak.

Greenp0ison se pare ca va face jailbreak pentru iPad, iPhone 4, iPod Touch 4G chiar si pe iOS 4.2 insa va fi un tethered jailbreak, dar exploit-ul lui comex pentru iOS 4.2 va fi implementat in greenp0ison pentru a face solutia untethered.

Pe scurt, solutia de jailbreak pentru iOS 4.2 va necesita activarea terminalelor, va functiona cu toate dispozitivele si va fi untethered. Despre decodare am vorbiti aici si nu voi relua subiectul.

Pentru cei care inca nu stiu :

  • tethered jailbreak – necesitatea de a reface jailbreak-ul(nu de a reinstala intregul iOS) daca telefonul este repornit;
  • untethered jailbreak – elimina necesitatea de a reface jailbreak-ul(nu de a reinstala intregul iOS) daca telefonul este repornit.