Situatia unlock-ului pentru terminale iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S

  Fie ca va vine sa credeti sau nu, ziua de duminica a adus pentru noi nu una ci doua solutii de unlock pentru terminale iPhone. Prima a fost dezvoltata cu ajutorul tweak-ului SAM, iar cea de-a doua a venit de la cei de la Gevey. Am scris atunci despre ambele si cu ajutorul lor puteti decoda acum terminale iPhone 4/4S cu baseband-urile din iOS 5.x. Despre SAM stiti deja, insa sa revenim asupra solutiei celor de la Gevey deoarece ea permite in sfarsit decodarea terminalelor iPhone 4 cu baseband 04.11.08 si 04.12.01, adica baseband-urile din iOS 5.0.1 si 5.1. Gevey a lucrat cateva luni la dezvoltarea cartelei Gevey Ultra si aceasta vine ca o completare a Gevey Ultra S, care decoda de ceva vreme terminalele iPhone 4S cu baseband din iOS 5.1.

  Folosind Gevey si SAM aveti doua metode distincte de decodare a terminalelor iPhone 4 si iPhone 4S cu baseband-urile din iOS 5.x, insa SAM nu decodeaza iPhone 4S pe iOS 5.1 pentru ca nu exista o solutie publica de jailbreak. Practic dupa multe luni de asteptare avem deja solutii de unlock pentru orice baseband si situatia de acum nu se datoreaza celor de la Dev Team care din pacate nu au reusit sa mai produca o solutie de unlock de mai bine de un an de zile.

  In concluzie puteti decoda terminalele iPhone asa:

  • iPhone 3GS – ultrasn0w unlock folosind baseband de iPad si SAM unlock pe orice baseband si orice versiune a iOS;
  • iPhone 4 – Gevey Ultra Unlock pe orice baseband al iOS 4.1 – 5.1 si SAM unlock pe orice baseband al iOS;
  • iPhone 4S – Gevey Ultra S Unlock pe orice baseband al iOS 5.0 – 5.1 si SAM Unlock pentru iOS 5.0/5.0.1.

  Indiferent ce iPhone va cumparati, il veti putea decoda cu aceste solutii de unlock, INSA nu cumparati iPhone 4S cu iOS 5.1 decat daca vine cu o cartela Gevey Ultra S!

UPDATE: Cartelele Gevey Ultra pentru iPhone 4 nu mai decodeaza baseband-urile 04.11.08 si 04.12.01.

55 COMENTARII

  1. @zaoane. Spune-mi si mie te rog…ai zis ca gevei ultra s decodeaza toate iphoneurile 4s. Eu am iphone 4 s codat pe t-mobile germania si nu merge decodat cu nici un del de gevei. Am fost pe la o gramada de service-uri. Nimeni nu a putut sa faca ceva. Au zis toti ca pe t-mobile germania nu se poate face. Asa e?

  2. Eu tocmai mi-am luat un 4s cu 5.1, din fericire e pe Orange. Dar abia astept o solutie sa pot folosi si alte sim-uri, mai ales cand merg in afara si vreau sa folosesc un prepay local.

  3. …si eu am tot 4s codat pe telekom germania. nu am incercat inca sa il decodez…dar mi-a spus o cunostinta k nu merge decodat cu gevey….oare este adevarat…

  4. @zaone dar daca am facut decodarea cu SAM … si acum as dori sa repun ios 5.0.1 si sa fac jailbreak … voi pune doar fisierele acelea salvate ? si va merge decodarea
    sau va trebui sa urmez tot pasi din nou ?

  5. mie dupa ce am decodat cu SAM la restore cu firmware nou (apasat tasta Shift) 5.1 mi-a activat si vazut din prima cartela vodafone ca si cand ar fii fost neverlocked , foarte curios , am facut de 2 ori aceeasi chestie si la fel “neverlocked” . deci dupa activare si decodare cu SAM nu este nevoie de JB

  6. De cand am facut unlock cu sam , cand trag bara de notificari se blocheaza de absolut fiecare data cate 1-2 minute pana pot sa umblu pe el , si la general utiliZare , il incarc full , nu umblu pe el si am de exemplu 4 ore de utilizare si 4 de stand-by , fara sa umblu la el …. Incepe sa ma calce pe nervi , am 4s , 5.0.1 at&t …

  7. @Mkrkkk: Asta probabil pentru ca nu primesti notificari si cand deschizi Notifications Center el incearca sa se conecteze la serverele Apple dar nu poate si acele 2 minute sunt probabil perioada de timeout.

  8. Nu stiu nita daca sunt contrafacute sau nu, nu le-am vazut. Sunt sanse foarte mari ca ele sa fie contrafacute dar sa functioneze intr-o anumita masura. Cine nu are 200 de RON se multumeste cu cea de 80, dar ideea este ca acea cartela sa fie prezentata ca fiind contrafacuta si nu originala.

  9. Milano spune-mi te rog pe ce ios ai folosit SAM.. eu am deblocat cartela cu SAM pe 5.0.1. bineinteles din cauza jailbrakului nu-mi merge notificationul… din acest moment pot sa fac update din itunes la 5.1 si dupa restore la backup imi merge si unlockul ? sau cum? Pe mine ma intereseaza doar unlock-ul de jailbreak ma lipsesc cu placere.

  10. sunt cartele gevey ,versiunea no cut,care se programeaza cu MCC-MNC pentru a face si activarea telefonului.Pe ele scrie GEVEY Ultra dar se pot programa la orice alt versiune gen PRO,PRO 2,PRO PLUS,SUPREME,ULTRA..mai multe detalii pe forum

  11. @zaone , primesc notificari…pt apeluri mesaje , jocuri , bineinteles , notificarile care le-am lasat eu ca unele le-am mai oprit… Ma gandesc sa nu fie de la vre-o chestie dinasta mica din cydia … daca deschid telefonu in safe mode merge bine nu se blocheaza…

  12. salut.

    Zaone am si eu un 4s firmware 2.0.10 versiune 5.1 codat pe at&t usa
    ce pot face sa il decodez ce solutie exista in momentul de fata sa il decodez si
    in ce bani?

    Mersi mult

  13. Alex la AT&T daca telefonul nu e sb contract ti-l deblocheaza gratis trebuie sa suni la ei si sa le spui povestea achiztionarii (ebay blah,blah) dai imi-ul si te verifica daca nu e sub contract primesti un mail in catevva zile cu instructiunile de deblocare. GL

  14. Salut! Am un Iphone 4, iOS 5.1 si baseband 04.12.01. Care este solutia de decodare? Un raspuns complet mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc!

  15. am gevey ultra s (fara cartela sim blank) de pe gsmpiese.ro si iphone 4s cu 5.1.1 nu merge de nici o culoare nu stiu ce sa cred, or o fi un fake ori nu am inteles eu bine pasii
    va rog daca puteti sa puneti si un tutoerial multumesc

  16. [italic]Acest card pentru decodari are o functie inteligenta!

    Poate decoda orice Iphone 4s din orice tara, apartinind oricarui operator

    De ce aveti nevoie pentru a debloca telefonul iPhone 4S?

    A – sim-ul ( cartela ) de retea pe care este codat telefonul .

    B – xsim-ul Gevey ultra + pentru decodare .

    C – sim-ul ( cartela ) pe care doriti sa-l folositi in telefon .

    Urmariti pasii de mai jos pentru a debloca telefonul
    1. Introduceti cartela A in telefonul dvs, mergeti la “setari” – schimbati codul PIN
    2. Inlocuiti vechiul cod cu un nou cod “0000” si lasati-l activat.

    3. Introduceti cartela A si xsimul gevey ultra + in telefon si deblocati telefonul folosind noul cod pin pe care l-ati setat la pasul anterior “0000”. ( fara oprirea telefonului )

    4. Asteptati pana vi se afiseaza pe ecran cuvantul “success“

    5. Scoateti xsimul si cartela A din telefon . ( fara oprirea telefonului )

    6. Introduceti din nou xsimul gevey ultra plus impreuna cu noua cartela C . ( fara oprirea telefonului si fara pin pe cartea C )

    7. Asteptati 30 de secunde.

    8. Telefonul este decodat.

    9. Daca va aparea mesajul “sim invalid “ se va scoate si reintroduce cartela gevey + sim C .

    http://www.youtube.com/decodare-iphone-4s%5B/italic%5D

    acesta este tutorialul lor, stiu ca nu se referea la gevey ultra s dar inainte sa cumpar cartela am crezut ca se face la fel, iar filmuletul de pe youtube este penibil de slab calitativ, nici nu se puate distinge daca el face o deblocare sau simuleaza una 🙁

  17. zaoneam si eu o rugaminte la tine.trece in tebel la ip4s soft 5.1.1. la sectorul decodare si restaurare cu sam pt ca functioneaza fara probleme.

  18. @zaone , te rog verifica ceea ce spune gino77 si daca este adevarat , eu as fi interesat . Nu prea as cumpara un gevey cu toate ca nu e asa scump (vreo 10 € pe ebay)

  19. salut zaone am si eu la fel ca danycosmy un 4s codat pe orange cu baseband 2.0.12 ios 5.1.1 ce gevey pot folosi gevey ultra???? merge sigur pe softu asta?

  20. zoane ajutama te rog in legatura cu o problema legata de apeluri si agenda iphone 4s gevey sim,2.2.12 , ios 5.1.1 a fost codat swisscom in agenda imi apr numerele salvate ca si contacte dar cand ma suna sau cand am apel pierdut imi apare doar nr nu si numele contactu-lui,te rog un raspuns daca pot rezolva !

  21. am rezolvat ZOANE problema cu nr de de tel in apeluri , era din cauza gevey sim la toate se intampla asta,care mai aveti problema mentionata mai sus , rezolvarea ei nu este ” Settings>General>International si la Region Format alege Romania. ” rezolvati cu editarea numerelor din agenta adaugand +4 in fata fiecarui nr…..asta fiind un prefix international ptr romania si functioneaza fara probleme !!!!
    mersii zoane de sfat oricum sunte-ti cei mai buni ^_^

  22. salut.am un 4s care este blocat pe sprint usa.ios6 imi fac rost de un gevey ultra s pentru cdma crezi ca va functiona in romania?

  23. Exista in acest moment solutie de unlock ptr ios6 gevey all in one sau MX-Sim ambele probate de mine si functioneaza destul de bine si simplu.

    “Rog admin sa modifice in tabelul de jailbreak ca exista solutie de unlock ptr iphone 4s acestea fiind cele mentionate mai sus garantat..”
    Scuze daca am deranjat intr-un fel…!!!

  24. Buna !

    Nu ma pricep deloc la iPhone. Ieri am achizitionat un iPhone 4s blocat in Orange Elvetia si a fost deblocat cu Gevey Sim programabil. Jucandu-ma cu telefonul am facut din greseala update la iOs 6, modem fimware 3.0.04. Acum recunoaste reteaua mea (orange) insa nu are semnal. Ce e de facut? ma ajuta si pe mine cineva cu niste date de contact ale cuiva care il poate face din nou functional? plz ! 🙁

  25. Poti face update de firmware la gevey sim ptr iOs 6 delay 12 si iti va merge fara probleme si pe baseband-ul 3.0.04 si pe noul update de iOs 6.0.1

  26. Saluatare. am un iphone 4 8Gb versiunea 6.1.2 si modem firmware 4.12.05… credeti ca se poate decoda cu gevey ? nu ma prea priceo la iphone de aceea v’a intreb. o zi cat mai placuta