doulCi – iata cum functioneaza procedura de activare iPhone si iPad blocate cu iCloud Activation Lock

  Zilele acestea doulCi a fost in atentia tuturor si vorbim despre sistemul care permite oricui sa faca activare iPhone si iPad blocate cu iCloud. Totul are la baza o vulnerabilitate a serverelor Apple, a iTunes si a iOS care a fost exploatata de catre hackeri, ea fiind temporara in ceea ce priveste posibilitatea de utilizare, dar fiind limitata in ceea ce priveste deblocarea terminalelor pe partea GSM.

  Daca va intrebati cum functioneaza totul, ei bine trebuie doar sa adaugati IP-ul din imagine in fisierul Hosts al Windows sau Mac exact precum faceati cand exista TinyUmbrella, iTunes fiind directionat mai apoi catre el. Acela este serverul hackerilor si el se ocupa de deblocarea iPhone si iPad blocat cu iCloud Activation Lock. Pentru a face totul va trebui sa introduceti intai iDevice-ul in DFU/Recovery Mode, sa faceti un restore in aceasta stare, iar dupa restore, in timpul procedurii de activare prin iTunes terminalul va fi activat partial.

  Partea proasta a acestei proceduri este ca  dispozitivele raman blocate pe partea GSM, deoarece iOS-ul este pacalit in timpul procedurii de activare, dar baseband-ul ramane codat. Desi unii sustin ca au reusit inclusiv sa-si deblocheze terminalele pe partea GSM, hackerii deocamdata au promis doar ca vor incerca sa publice un carrier fix prin care sa ofere si aceasta functionalitate. Pana atunci insa, voi veti putea utiliza terminalele fara functie GSM si acest lucru este un pas inainte fata de optiunea de a tine terminalul blocat in sertar.

  Ca sa fiu sincer, cred ca Apple va rezolva rapid aceasta portita de activare a terminalelor codate in iCloud, ea nu trebuia sa existe pentru ca realimenteaza sperantele hotilor, insa era putin probabil ca sistemul sa nu fie vreodata vulnerabil.