Patru luni mai tarziu, iOS 8 inca nu rezolva o problema suparatoare a ecranului de blocare

iOS 8 hero 1

  La foarte scurt timp dupa instalarea primei versiuni a iOS 8 pentru iPhone, iPad, si iPod Touch am sesizat existenta unei probleme extrem de deranjante pentru ecranul de blocare al terminalelor noastre. Vorbesc despre imposibilitatea de a accesa Centrul de Control in anumite conditii din ecranul de blocare al iOS 8, swipe-urile facute in partea de jos a ecranului neavand vreun efect pentru a il accesa. Problema a persistat pana in iOS 8.2 beta 4 si compania Apple pare incapabila sa rezolve un bug care uneori poate fi extrem de suparator, mai ales daca va grabiti sa accesati centrul de control.

  Nu pot sa inteleg de ce in patru luni de zile nimeni n-a reusit sa modifice ecranul de blocare intr-un asa mod incat sa permita accesarea centrului de control fara a necesita deblocarea terminalului. Dupa cum v-am spus deja, daca problema apare cand incercati sa accesati centrul de control din ecranul de blocare, este necesara o deblocare a terminalului pentru a putea accesa aceasta optiune din ecranul de blocare. problema persista in iOS 8.1.3, care a fost lansat dupa cea mai recenta versiune beta a iOS 8.2, deci presupun ca abia in iOS 9 inginerii Apple ar putea gasi de cuviinta sa isi repare greselile de programare.

  Avand in vedere numarul foarte mare de greseli facute de catre compania Apple cu iOS 8, probabil nu ar trebui sa ma mire faptul ca inca exista acest bug in sistemul de operare pentru iDevice-uri. Stiu ca printre voi exista persoane care au avut probleme cu accesarea Control Center din LockScreen si sunt curios sa aflu daca ele s-au rezolvat.

43 COMENTARII

  1. absolut niciodata nu am avut aceasta problema,nici pe 5s nici pe 6 ,ambele cu ios 8 iar acum cu ios 8.1.3.pe nici o versiune de ios nu am observat aceasta problema

  2. Asta este una din probleme. Daca vb la casti si nu închid eu de pe telefon îmi apare ecranul negru, trebuie sa repornesc telefonul. Daca vreți vb pana mâine de probleme……….

  3. Deci este un bug? :))
    Noroc ca ți-am văzut articolul, am un iPhone 6 Plus la care am o folie de sticla si având in vedere ca o am pe telefon de când l-am luat când încercam sa accesez control center si nu reușeam ma gândeam ca e de vina folia de sticla care bănuiam ca ori nu era aplicată cum trebuia ori in partea de jos a ecranului nu făcea contact cu ecranul tactil cum trebuia. Eram cât pe ce sa o dau jos :)) acuma știu ca săraca folie nu are vina.
    Avand in vedere rezolvarea bug-urilor din trecut, exista speranțe ca in iOS 13 sa fie rezolvată si bug-ul acesta…. (No offense apple engineers )

  4. iPhone 4S, iPhone 5S, iPhone 6, iPad Air, iPad mini si iPad mini Retina – cumparate din diverse tari… Nu am intalnit deloc aceasta problema, la niciunul dintre aceste ideviceuri.

  5. Eu am o foarte mare problema cu telefonul personal(iphone 6) si anume,in anumite momente, cand sunt sunat sau primesc vreun mesaj pur si simplu nu imi merge touch-ul…trebuie sa astept cateva secunde bune sau sa inchid si sa reaprind display-ul…nu inteleg cum este posibil ca un telefon de aceasta “mare” statura poate sa faca asa ceva…

  6. Mai are cineva problema cu aprinderea ecranului la ureche in timpul convorbirii atunci cand primiti o notificare ? Este un bug al ios sau o problema hardware a telefonului ?

  7. @Laurentiu Si eu patesc, iPhone 5s, pe toate versiunile de pana acum, in schimb se pare ca persista un bug de la ios5 sau 6 incoace, cand te suna cineva sa nu poti raspunde, pur si simplu sa nu mearga touch-ul. De cateva luni mi-am schimbat delefonul, am crezut ca pateam asta doar pe iphone 3 si 4, iar acum cateva zile am fost foarte dezamagit sa vad ca se intampla si pe 5s. Mai pateste cineva asa ceva?

  8. Am iph 5 cumpărat eMAG…problema persista … Am iph 5s cumpărat Franța… Niciodată întâmplat. Telefoanele pentru țara noastră sunt problematice… Părerea mea personală

  9. iphone 5s si iphone 6 plus… la nici unul n-am avut aceasta problema… considerati-ma “fixist” dar eu întotdeauna pun toate updateurile “pe curat”… initial am incercat sa pun unul peste altul dar am vazut ca “agata” prin unele locuri…

  10. ZAONE problema cu aprinsul ecranului in convorbire crezi ca e hardware sau software ? Are rost sa mai sper ca se va rezolva cu un update de ios sau sa imi schimb telefonul ?

  11. pe 8.1.2 foarte rar o data la 1 saptamana sau doua, pe 8.1.3 pana acuma niciodata sau ce zaone tu intampini, sau altii, problema asta zilnic???

  12. Zaone tu nu ai patit niciodata sa nu iti mearga touch-ul cand scoti telefonul din buzunar sa raspunzi la un apel/sms?

  13. Pana la aceasta ultima versiune de IOS nu am intalnit si nici nu am auzit de acest bug.
    Acum am incercat si pe Iphone si pe Ipad si nu am aceasta problema.
    Si Iphone 5s si Ipad Air le am de la Orange ro

  14. Nici la mine nu merge touchul uneori cand vreau sa raspund la un apel. Problema cu control center nu am observat-o. Poate nu a fost la fel desuparatoare.

  15. Eu nu am avut niciodata problema asta, dar sincer nici nu folosesc prea des control center… in schimb am alte 3 bugur, deja vestitul lag la raspuns apeluri, cand deschid aplicatia camera pentru a face poze, la prima facuta nu are sunet si cel mai enervant, despre care eu nu prea am vazut sa se scrie, este la notificarile de la aplicatia mail, in sensul ca se aude dublat notificerea… Detin iPhone 6.

  16. singura problema enervanta este lag-ul acela cand raspunzi unui apel. In rest totul merge fluent. Am instalat 8.1.3 OTA, iph 6

  17. O problema pe care o am pe ios 8.1.2 este si atunci cand am pin pe sim, imi repornesc iphone 5s sau ipad air si nu imi apare fereastra de a introduce pinul. Iki da doar mesajul pin blocat. Dupa ce scot pinul de pe simuri, folosind un alt telefon nonapple isi ia retea corect. Ambele simuri sunt de la vdf ro.