Prima Pagina securitate FBI a MINTIT Lumea Intreaga despre o Problema MAJORA

FBI a MINTIT Lumea Intreaga despre o Problema MAJORA

FBI a mintit lumea intreaga timp de mai bine de un an de zile in legatura cu o problema majora pe care a reclamat-o in fata Congresului si a presei.

10

FBI MINTIT Lumea Problema MAJORA

FBI a mintit Congresul SUA in mod repetat in legatura cu incapacitatea sa de a debloca telefoane mobile si tablete din cauza sistemelor de criptare si securitate implementate de catre diversii producatori de terminale mobile. Anul trecut cei de la FBI au afirmat ca nu mai putin de 7800 de terminale mobile legate de diverse investigatii penale n-au putut fi accesate din cauza sistemelor avansate de securitate implementate de catre producatori in ele.

FBI a mintit prin exagerarea numarului de terminale mobile care n-au putut fi accesate, deoarece in realitate numarul acestora ar fi intre 1000 si 2000, deci de pana la aproape 8 ori mai mic decat in declaratiile agentiei federale. Cei de la FBI ar fi descoperit o “eroare” in metoda de calcul a terminalelor mobile criptate ale caror date n-au putut fi accesate, asa ca acum reface calculele pentru a putea oferi informatii mai apropiate de cele reale.

FBI a MINTIT Lumea Intreaga despre o Problema MAJORA

FBI s-a folosit de aceste informatii incorecte pentru a cere legislatorilor americani sa creeze legi care sa forteze producatorii de terminale mobile sa includa “portite de acces” in produsele pe care le vand. Scandalul este destul de mic acum pentru o asemenea lege nu a fost adoptata de catre Congresul SUA, insa daca ea ar fi fost votata si s-ar fi aflat ca la baza crearii sale au stat minciuni ale celor de la FBI, atunci problema ar fi fost cu siguranta mult mai mare.

“The FBI’s initial assessment is that programming errors resulted in significant over-counting of mobile devices reported,” the FBI said in a statement Tuesday. The bureau said the problem stemmed from the use of three distinct databases that led to repeated counting of the same phones. Tests of the methodology conducted in April 2016 failed to detect the flaw, according to people familiar with the work.”

FBI a spus prin vocea directorului sau ca incapacitatea de a accesa datele din atat de multe terminale mobile reprezinta o problema majora pentru activitatea sa de a opri chiar si atacurile teroriste. In realitate, singura problema majora pre sa fie cu numaratoarea facuta de catre agentia federala pentru a stabili cam cate terminale mobile nu pot fi in realitate accesate folosind software-ul care ii este pus la dispozitie in momentul de fata.

SURSAWP
Articolul anterioreMAG: Samsung Galaxy S9 la Oferta cu EXTRA REDUCERE
Urmatorul articolOrange. 23 mai. Smartphone-urile au Promotii noi in Magazinul Online
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.