NASA. Astronautii Ajung iar pe LUNA printr-un Proiect UIMITOR

NASA. Americanii vor sa aduca iar astronautii pe Luna, inclusiv prima femeie, in cadrul unui proiect uimitor, care a fost mandatat de catre Donald Trump.

NASA. Un nou proiect uimitor a fost anuntat de catre agentia spatiala americana, aceasta dorind sa readuca astronautii pe luna in cadrul Artemis, iar asta urmeaza sa se intample destul de curand.

Americanii vor ca proiectul Artemis sa reuseasca sa readuca oamenii pe luna cel tarziu in anul 2024, obiectivul fiind unul foarte indraznet, dar daca n-ar fi, atunci n-am vorbi despre ceva gandit de catre agentia spatia americana pentru omenire.

NASA. Proiectul Artemies este si o prioritate pentru adminsitratia prezidentiala condusa de catre Donald Trump, acesta dorind ca astronautii americani sa reajunga pe luna cat se poate de repede, concurenta fiind acerba.

Vicepresedintele SUA, Mike Pence, a provocat NASA sa gandeasca un proiect prin care sa readuca astronautii americani pe luna pana in 2024, adica fix atunci cand mandatul de presedinte al lui Trump urmeaza sa expire.

NASA. Astronautii Ajung iar pe LUNA printr-un Proiect UIMITOR

NASA. Desigur ca administratorul agentiei a acceptat provocarea, care aduce si mai multi bani la bugetul ei, iar numele Artemis este al zeitei greci, sora a lui Apollo, denumirea programului prin care primii oameni au ajuns pe luna.

Proiectul Artemis are menirea nu doar de a aduce astronautii iar pe luna, ci si de a face in asa fel incat prezenta oamenilor in jurul satelitului natural sa fie una permanenta, posibil chiar sa vorbim si despre colonizarea ei.

Programul Artemis al NASA este un efort de a transporta astronauții pe suprafața lunară și de a dezvolta o prezență permanentă acolo. Numele programului este derivat din cel Artemis, zeița grecească a lunii și sora geamană a lui Apollo, al cărui program asociat a adus prima echipă pe  satelitul nostru natural cu 50 de ani în urmă. Jim Bridenstine, administratorul agenției spațiale, a declarat reporterilor în ziua anunțului că numele reprezintă obiectivul programului de includere, referindu-se la faptul că NASA intenționează să aduca prima femeie pe Lună.

NASA. In cadrul acestui proiect americanii vor sa trimita si prima femeie pe Luna, ceea e ar fi o realizare incredibila, daca rusii sau chinezii nu vor reusi sa faca acest lucru inaintea lor, ei lucrand deasemenea la proiecte similare.

Desigur ca trebuie construite noi rachete si navete spatiale in urmatorii 5 ani pentru a se putea calatori catre Luna, si a veni inapoi, insa bugetul crescut al agentiei va acoperi cu siguranta si procesul de cercetare si dezvoltare.

NASA. Cu finantarea potrivita, in 2019 bugetul agentiei fiind de 22 de miliarde de dolari, prima femeie ar putea ajunge pe luna cel tarziu in anul 2024, insa fara finantare lucrurile s-ar putea intampla mai tarziu de atat.