Android 10. Functia GROZAVA luata din iPhone XS si Imbunatatita

Android 10. O noua functie grozava a fost implementata de catre compania Google, ea fiind preluata din iPhone XS, dar imbunatatita pentru telefoane.

Android 10. Functia GROZAVA luata din iPhone XS si Imbunatatita

Android 10. O noua functie extrem de interesanta este implementata de catre compania Google pentru telefoanele sale, ea fiind implementata in iPhone X si iPhone XS de ceva vreme, chiar si de Samsung, dar este imbunatatita. Mai exact, in Android 10 a fost implementata o noua functie care are menirea de a le spune utilizatorilor daca portul USB are mizerie sau lichide in interiorul sau, dezactivandu-l automat, si afisand o notificare.

Android 10. Functia se numeste “Contamination detection”, iar pentru a detecta eventuale lichide, sau fragmente de obiecte, in interiorul portului USB-C, sistemul de operare foloseste senzorii telefoanelor. Cei de la Apple au inclus in iPhone X o functie care detecteaza prezenta lichidelor in portul Lightning, insa nu si a altor fragmente de obiecte, deci Android 10 pare sa mearga ceva mai departe cu un sistem, aparent, mai avansat de detectare.

Android 10. Functia GROZAVA luata din iPhone XS si Imbunatatita

Android 10. Functia GROZAVA luata din iPhone XS si Imbunatatita port
Noua functie din Android 10 care protejeaza porturile telefoanelor.

Android 10. Puteti vedea in imaginea de mai sus cum arata alerta care este afisata pentru cei care isi pun telefoanele in pericol daca le incarca desi au lichide, sau fragmente de obiecte, in interiorul lor. Desigur ca exista optiunea de a dezactiva alerta si de a reactiva portul de incarcare, Android 10 oferind acasta optiune pentru ca e posibil ca uneori sa fie vorba despre o detectare eronata a posibilei prezente a lichidelor in portul de incarcare.

Android 10. Acelasi lucru exista inca din iOS 10 pentru iPhone X, dar se pare ca Google a gandit lucrurile ceva mai bine pentru telefoanele sale, insa nu e exclus ca in iPhone 11 Apple sa implementeze ceva mai avansat. Android 10 aduce pentru prima oara aceasta functionalitate ca una standard, pana acum ea fiind oferita de catre Samsung pentru a-si proteja utilizatorii, dar se pare ca toti producatorii vor putea sa o faca din 2019.

Android 10. Nu e exclus ca si telefoanele existente sa beneficieze de aceasta functionalitate, nu doar cele noi, asa ca ramane doar de vazut ce vor decide sa faca producatorii pentru ele.