Gaura Neagra: VIDEO ULUITOR cu o Premiera Crezuta Imposibila

Gaura neagra, dupa cum v-am mai spus, este unul dintre obiectele din univers despre care oamenii de stiinta inca incaerca sa descopere mai multe informatii, iar ceea ce au observat acum e o “premiera rara”. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa observe prima coliiune dintre o gaura neagra si o stea neutron, iar in clipul video de mai sus puteti vedea o simulare pentru modul in care cele doua obiecte din univers s-au combinat.

Gaura neagra si steaua neutron sunt doua dintre obiectele din univers care sunt foarte greu de descoperit de catre oamenii de stiinta, iar ceea ce au vazut ei acum era crezut imposibil de catre foarte multi. O coliziune dintre o gaura neagra si o stea neutron era una dintre teoriile pe care unii oameni de stiinta le-au prezentat in diverse randuri, insa pentru ca nu a fost descoperit un asemenea eveniment, multi credeau ca in realitate nu e posibil.

Gaura Neagra: VIDEO ULUITOR cu o Premiera Crezuta Imposibila

Gaura neagra si steaua neutron care s-au cicocnit la o distanta extrem de mare de Pamant au eliberat unde gravitationale foarte puternice care au reverberat pe distante foarte lungi din univers, ajungand la noi in 2020. Undele gravitationale au lovit Pamantul la distante de cate 10 zile una de cealalalta, iar gaura neagra care a inghitit steaua neutron despre care voribm acum este mai mult ca sigur una supermasiva, altfel n-ar putea distruge o stea neutron.

“Undele gravitaționale ne-au permis să detectăm o coliziune dintre o gaura neagra și o stea neutron, dar coliziunea mixtă a unei găuri negre cu o stea de neutroni a fost piesa evazivă lipsă a imaginii de familie a fuziunilor de obiecte compacte. Completarea acestei imagini este crucială pentru a constrânge tipul modelelor astrofizice de formare obiectă compactă și evoluție binară. Inerente acestor modele sunt predicțiile lor cu privire la ratele pe care găurile negre și stelele de neutroni se îmbină între ele. Cu aceste detecții, avem în sfârșit măsurători ale ratelor de fuziune în toate cele trei categorii de fuziuni binare compacte.”

Gaura neagra care a generat aceste unde gravitationale ar avea o masa de 9 ori mai mare decat cea a soarelui, in timp ce steaua neutron ar avea o masa de 1.9 ori mai mare, iar evenimentul s-ar fi intamplat acum 900 de milioane de ani. Oamenii de stiinta cred ca ar mai exista un eveniment de acest gen care a implicat o gaura neagra si o stea neutron de dimensiuni mai mici, el avand loc acum 1 miliard de ani, insa despre el nu au date care sa-l confirme fara dubiu.

Gaura neagra care a devorat aceasta stea neutron si-a crescut mai mult ca sigur masa, dar oamenii de stiinta inca incearca sa o observe pentru a afla mai multe in legatura cu ea acum.