RO-ALERT folosit Din Nou in Romania, ce Mesaj a fost Transmis

RO-ALERT folosit Nou Romania Mesaj Transmis

RO-ALERT a fost folosit de catre autoritatile din Romania in a doua zi de Craciun pentru a li se trimite alerte de notificare romanilor din diverse zone afectate de inundatii pentru a-I atentiona in legatura cu pericolul in care se afla, totul in idea de a ajuta persoanele sa-si puna viata in pericol, sau sa aiba casele distruse de catre fenomenele naturale.

RO-ALERT a fost folosit in judetul Alba de catre autoritati pentru a ii atentiona pe oameni in legatura cu inundatiile care au avut loc, insa avand in vedere ca exista avertizari de ploi abundente si in alte zone din tara, nu este exclus sa fie trimise mesaje inclusiv in alte localitati pentru a ii atentiona pe oameni.

RO-ALERT a fost creat de catre autoritatile din Romania special pentru aceste tipuri de notificari de urgenta care au menirea de a ii anunta din timp pe oameni in legatura cu evenimente naturale care le pot pune viata in pericol, desi sistemul a fost folosit si pentru alte tipuri de probleme in trecut.

“Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior amonte S.H. Scărişoara, judeţul Alba.

S-a transmis mesaj RO-Alert populaţiei din Scărişoara, Gârda de Sus şi Arieşeni vizate de avertizarea cod rosu hidrologic.”